дієтичні млинці - рецепт

Щороку світ відзначає Міжнародний день млинця, а скоро ще і Масляна. Як відзначити? Пекти, ласувати і пригощати млинцями. Найважче у цей день тим, хто на дієті. Від нашого телеграм каналу LOW CARB ZONE  для вас добірка рецептів млинців без цукру й без глютену. Більше рецептів знайдете на каналі — підписуйтесь! Зберігайте і діліться нашими рецептами — незабаром Масляна!

Для всіх, хто дотримується здорового харчування або дієти нагадуємо, що:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  • млинці — вуглеводна страва, яку краще вживати в першій половині дня
  • зменшити калорійність страви можна замінюючи звичайне біле борошно на гречане, вівсяне, льняне тощо
  • зменшити використання олії при смаженні можна — використовуючи сковорідки з антипригарним покриттям або додаючи трохи олії безпосередньо у тісто
  • відмовтесь від використання дріжжів для приготування млинців та оладок
  • обирайте знежирені молокопродукти
  • обирайте бузвуглеводну начинку для млинців (зелень, сир, свіжі або тушковані овочі, риба, м’ясо, перетерті без цукру ягоди).

 Сирні млинці

Інгредієнти:

  • молоко 100 мл
  • сир кисломолочний м’який знежирений 70 г
  • яйце 2 шт
  • крохмаль 30 г
  • підсолоджувач за смаком
  • сода 1/2 ч л
  • лимонна кислота 1/3 ч л
  • окріп 1 ст л
  • сіль щіпка
  • ванілін за смаком
  • олія (змастити сковороду)

Приготування:

  1. З’єднати і ретельно перемішати всі сухі компоненти для тіста, крім лимонної кислоти.
  2. Окремо з’єднати і змішати яйця, сир і молоко до однорідності.
  3. З’єднати обидві суміші і добре перемішати.
  4. Лимонну кислоту слід розчинити в 1 ст.л. окропу і відразу гарячу суміш вилити в тісто.
  5. Ще раз перемішати — у тісті з’являться бульбашки (вийдуть мережевні млинці).
  6. Випікати на розігрітій і змащеній олією сковороді з двох сторін.

Кето оладки

Чудовий рецепт для низковуглеводної дієти, швидко готуються, виходять ніжні і пишні!

Інгредієнти:

  • мигдалеве борошно 90 г
  • кокосове борошно 30 г
  • ерітрітол 3 ст л
  • розпушувач – 1 ч л
  • яйця 5 шт
  • молоко 80 мл
  • оливкова олія 40 мл
  • ванілін щіпка
  • сіль за смаком

Приготування:

  1. Перемішати всі інгредієнти до однорідної маси, краще блендером (консистенція тіста як для звичайних оладок – як сметана).
  2. Густоту тіста регулювати додаванням молока – не перестарайтесь, щоб не вийшло занадто рідке.
  3. Розігріти змащену маслом сковорідку на плиті на середньому вогні.
  4. Вилити тісто на сковороду ложкою, формуючи гуртки.
  5. Накрити кришкою і смажити 1,5-2 хв, поки не почнуть утворюватися бульбашки.
  6. Перевернути і готувати ще 1,5-2 хв, поки не підрум’яняться з іншого боку.

Білкові млинці

Інгредієнти:

  • яйця 4-5 шт
  • молоко 1-3 ст л
  • спеції і зелень
  • рослинна олія (для смаження)
    для начинки, все на свій смак:
  • індичка
  • сир
  • овочі
  • зелень

Приготування:

  1. Це найпростіший рецепт — з’єднати всі інгредієнти, а потім збити блендером.
  2. Смажити млинці треба на добре розігрітій сковороді, змащеній олією, по 1 хвилині з кожного боку.
  3. Приготувати начинкуз компонентів на свій смак: все подрібнити, фарширувати млинчики.

Смачного!

Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE

Було цікаво❓Поділіться з друзями! 👇