Щороку світ відзначає Міжнародний день млинця, а скоро ще і Масниця (Масляна). Як відзначити? Пекти, ласувати й пригощати млинцями. Найважче у цей день тим, хто на дієті. Від нашого телеграм-каналу LOW CARB ZONE для вас добірка рецептів млинців без цукру й без глютену, готуйте дієтичні млинці. Більше рецептів знайдете на каналі — підписуйтесь! Зберігайте і діліться нашими рецептами — незабаром Масниця!
Для всіх, хто дотримується здорового харчування або дієти нагадуємо, що:
- млинці — вуглеводна страва, яку краще вживати в першій половині дня
- зменшити калорійність страви можна замінюючи звичайне біле борошно на гречане, вівсяне, льняне тощо
- зменшити використання олії при смаженні можна — використовуючи сковорідки з антипригарним покриттям або додаючи трохи олії безпосередньо у тісто
- відмовтесь від використання дріжжів для приготування млинців та оладок
- обирайте знежирені молокопродукти
- обирайте бузвуглеводну начинку для млинців (зелень, сир, свіжі або тушковані овочі, риба, м’ясо, перетерті без цукру ягоди).
Сирні млинці

Інгредієнти:
- молоко 100 мл
- сир кисломолочний м’який знежирений 70 г
- яйце 2 шт
- крохмаль 30 г
- підсолоджувач за смаком
- сода 1/2 ч л
- лимонна кислота 1/3 ч л
- окріп 1 ст л
- сіль щіпка
- ванілін за смаком
- олія (змастити сковороду)
Приготування:
- З’єднати і ретельно перемішати всі сухі компоненти для тіста, крім лимонної кислоти.
- Окремо з’єднати і змішати яйця, сир і молоко до однорідності.
- З’єднати обидві суміші і добре перемішати.
- Лимонну кислоту слід розчинити в 1 ст.л. окропу і відразу гарячу суміш вилити в тісто.
- Ще раз перемішати — у тісті з’являться бульбашки (вийдуть мережевні млинці).
- Випікати на розігрітій і змащеній олією сковороді з двох сторін.
Мигдалеві млинці

Інгредієнти:
- мигдалеве борошно 200 г
- мигдалеве молоко 100 мл
- яйце 3 шт
- мінеральна вода 100 г
- олія 30 мл
- розпушувач 1 ч л
- сіль дрібка
- підсолоджувач на смак
Приготування:
- З’єднати всі інгредієнти і перемішати до однорідної маси, краще блендером (консистенція тіста як для звичайних оладок – як сметана).
- Густоту тіста регулювати додаванням мінеральної води, обережно , щоб не вийшло занадто рідке.
- Розігріти змащену олією сковорідку на плиті на середньому вогні.
- Вилити тісто на сковороду ложкою, формуючи млинці.
- Накрити кришкою і смажити по 1,5-2 хв з кожного боку.
Кето оладки

Чудовий рецепт для низьковуглеводної кето-дієти, швидко готуються, виходять ніжні і пишні!
Інгредієнти:
- мигдалеве борошно 90 г
- кокосове борошно 30 г
- ерітрітол 3 ст л
- розпушувач – 1 ч л
- яйця 5 шт
- молоко 80 мл
- оливкова олія 40 мл
- ванілін щіпка
- сіль за смаком
Приготування:
- Перемішати всі інгредієнти до однорідної маси, краще блендером (консистенція тіста як для звичайних оладок – як сметана).
- Густоту тіста регулювати додаванням молока – не перестарайтесь, щоб не вийшло занадто рідке.
- Розігріти змащену маслом сковорідку на плиті на середньому вогні.
- Вилити тісто на сковороду ложкою, формуючи гуртки.
- Накрити кришкою і смажити 1,5-2 хв, поки не почнуть утворюватися бульбашки.
- Перевернути і готувати ще 1,5-2 хв, поки не підрум’яняться з іншого боку.
Білкові млинці

Інгредієнти:
- яйця 4-5 шт
- молоко 1-3 ст л
- спеції і зелень
- рослинна олія (для смаження)
для начинки, все на свій смак: - індичка
- сир
- овочі
- зелень
Приготування:
- Це найпростіший рецепт — з’єднати всі інгредієнти, а потім збити блендером.
- Смажити млинці треба на добре розігрітій сковороді, змащеній олією, по 1 хвилині з кожного боку.
- Приготувати начинкуз компонентів на свій смак: все подрібнити, фарширувати млинчики.
Смачного!
Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE
Підписуйтесь на розсилку "Цікаві статті"
Кожної пʼятниці ми надсилатимемо вам нові цікаві статті за тиждень у вашу поштову скриньку. Відписатися можна будь-коли. Наш контент на 100% безплатний.