Дієтична випічка: рецепти

Дієтична випічка рецепти

У третю неділю травня щорічно відзначається Всесвітній день випічки. Випічка може бути корисною і доступною до вживання навіть для тих, хто на дієті, якщо приготовлена за рецептами від нашого телеграм-каналу LOW CARB ZONE.

З турботою та любов’ю до себе та своїх близьких відзначайте День випічки, хоч щодня. Смачного!

Кето булочки з корицею

Кето булочки з корицею

Інгредієнти (на 12 шт):

  • подрібнена суха моцарелла 200 г
  • мигдалеве борошно 100 г
  • вершковий сир 2 ст л
  • яйце 1 шт
  • розпушувач 1/2 ч л
  • ванілін

начинка:

  • вода 2 ст л
  • цукрозамінник 2 ст л
  • кориця 2 ч л

глазур:

  • вершковий сир 2 ст л
  • грецький йогурт 1 ст л
  • підсолоджувач на смак
  • ванілін

Приготування:

  • Розтопити моцарелу і вершковий сир не доводячи до кипіння (в мікрохвильовці або на плиті на слабкому вогні) близько 1,5 хв, регулярно помішуючи.
  • Додати яйце, і перемішати все до однорідності.
  • Розігріти духовку до 180 С.
  • Додати в отриману масу мигдалеве борошно і розпушувач. Перемішати спочатку виделкою, а потім руками зліпити з тіста кулю (руки змастити маслом).
  • Розділити тісто на 6 частин, з них скачати ковбаски і розплющити, щоб вийшли довгі і тонкі стрічки.
  • Приготувати начинку: закип’ятити воду, додати в неї підсолоджувач і корицю.
  • Намазати начинкою стрічки з тіста, згорнути в рулон і розрізати навпіл.
  • Випікати на пергаменті 20 хв.
  • Приготувати глазур: змішати вершковий сир, йогурт і стевію.
  • Полити теплі булочки глазур’ю.
безпечний кекс рецепт 2

Читайте нашу статтю: Безпечний кекс

Кето булочки

Рецепт булочок без цукру і без глютену. Кето булочки рецепт. Дієтична булочка як приготувати?

Інгредієнти:

  • мигдалеве борошно 120 г
  • борошно з льону (краще біле) 80 гр
  • псилліум 30 г
  • яйце 3 шт
  • оцет яблучний 30 мл
  • сіль за смаком
  • розпушувач 2 ч л
  • гаряча кип’ячена вода 250 мл

Приготування:

  1. З’єднати всі сухі інгредієнти і перемішати.
  2. Розділити жовтки і білки. Використовувати тільки білок.
  3. Додати білки і оцет до суміші з борошна.
  4. Духовку розігріти завчасно до 180С.
  5. Тепер підливаючи воду вимісити тісто, воно повинно залишатися липким.
  6. Мокрими руками сформувати булочки (5-8 шт): викласти на деко, застелене пергаментом.
  7. Випікати 40-50 хв.

Корисні булочки

Рецепт корисних булочок. Випічка без цукру й без глютену. Дієтична випічка.
  • Інгредієнти на (8 порцій):
  • мигдалеве борошно 100 г
  • псилліум 2 ст л
  • розпушувач 1 ч л
  • чіа насіння 1 ч л
  • кунжут 2 ч л
  • насіння соняшнику 2 ч л
  • сіль 0,5 ч л
  • вода окріп 4 ст л
  • олія 10 мл
  • яйце 1 шт
  • яєчні білки 2 шт
  • яблучний оцет 1 ст л
  • кокосове масло 3 ст л

Приготування: 

  1. Розігріти духовку до 180 град.
  2. Змішати всі сухі інгредієнти, в іншій ємності – всі рідкі: яйця, яєчні білки, оцет і кокосове масло.
  3. Влити рідкі інгредієнти в миску з сухими і акуратно вимісити тісто за допомогою силіконової лопатки.
  4. Перемішувати і потихеньку влити тонкою цівкою окріп.
  5. Спочатку тісто вийде дуже тугим, а ввібравши воду, воно розбухне і стане більш пластичне.
  6. Змастити руки олією, розділити тісто на 6-8 частин і сформувати кульки.
  7. Кульки викласти на пергамент і випікати 30 хв.

Мигдалеве печиво

Випічка без глютену. Рецепт дієтичного печива. Печиво без цукру рецепт. Рецепт мигдалевого печива.

Інгредієнти:

  • мигдалеве борошно 200г
  • яйце 1шт
  • ванілін 1 ч л
  • сік лайма 1 ст л
  • сода 1/2 год л
  • підсолоджувач за смаком
  • горіхи мигдаль або пекан для прикраси 50 г
  • чорний шоколад 20 г (натерти)

Приготування:

  1. Вичавіть сік з половинки лайма.
  2. Змішайте всі інгредієнти. Повинна вийти еластична волога маса.
  3. Увімкніть духовку на 150 С і застеліть деко пергаментом.
  4. Сформуйте кульки з тіста.
  5. У серединку кожної кульки втисніть горіх.
  6. Випікати 10-12 хв.
  7. Коли охолоне посипати тертим шоколадом.

Кунжутне печиво

Рецепт кунжутного печива без цукру, без глютену. Рецепт дієтичного печива. Корисна випічка, дієтичне та смасне печиво.

Корисне і дуже смачне

Інгредієнти:

  • кунжут 150г
  • мигдалеве борошно 70 г (або будь-яке інше)
  • яйце 1 шт
  • масло вершкове 60 г
  • розпушувач 0,5 ч л
  • ванілін, кориця на смак
  • сіль щіпка
  • підсолоджувач (ерітролл+стевія)
  • лимонний сік фреш 1 ч л

Приготування:

  1. Злегка обсмажити кунжут на сухій сковороді.
  2. Змішати борошно, розпушувач, сіль.
  3. Збити масло з підсолоджувачем, додати яйце, ваніль, корицю, лимонний сік.
  4. Продовжуючи збивати міксером на маленькій швидкості, поступово додавати борошно.
  5. Акуратно лопаткою вмішати кунжут.
  6. Накрити тісто, поставити в холодильник на 1 год.
  7. Духовку нагріти до 180С.
  8. Викласти тісто чайною ложкою на пергамент на великій відстані (розтікається).
  9. Випікати 8 хв, перевертаючи через 5 хв, стежити, щоб не підгоріло.

Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE

Схожі статті

Copy link