У третю неділю травня щорічно відзначається Всесвітній день випічки. Випічка може бути корисною і доступною до вживання навіть для тих, хто на дієті, якщо приготовлена за рецептами від нашого телеграм-каналу LOW CARB ZONE.
З турботою та любов’ю до себе та своїх близьких відзначайте День випічки, хоч щодня. Смачного!
Кето булочки з корицею
Інгредієнти (на 12 шт):
- подрібнена суха моцарелла 200 г
- мигдалеве борошно 100 г
- вершковий сир 2 ст л
- яйце 1 шт
- розпушувач 1/2 ч л
- ванілін
начинка:
- вода 2 ст л
- цукрозамінник 2 ст л
- кориця 2 ч л
глазур:
- вершковий сир 2 ст л
- грецький йогурт 1 ст л
- підсолоджувач на смак
- ванілін
Приготування:
- Розтопити моцарелу і вершковий сир не доводячи до кипіння (в мікрохвильовці або на плиті на слабкому вогні) близько 1,5 хв, регулярно помішуючи.
- Додати яйце, і перемішати все до однорідності.
- Розігріти духовку до 180 С.
- Додати в отриману масу мигдалеве борошно і розпушувач. Перемішати спочатку виделкою, а потім руками зліпити з тіста кулю (руки змастити маслом).
- Розділити тісто на 6 частин, з них скачати ковбаски і розплющити, щоб вийшли довгі і тонкі стрічки.
- Приготувати начинку: закип’ятити воду, додати в неї підсолоджувач і корицю.
- Намазати начинкою стрічки з тіста, згорнути в рулон і розрізати навпіл.
- Випікати на пергаменті 20 хв.
- Приготувати глазур: змішати вершковий сир, йогурт і стевію.
- Полити теплі булочки глазур’ю.
Читайте нашу статтю: Безпечний кекс
Кето булочки
Інгредієнти:
- мигдалеве борошно 120 г
- борошно з льону (краще біле) 80 гр
- псилліум 30 г
- яйце 3 шт
- оцет яблучний 30 мл
- сіль за смаком
- розпушувач 2 ч л
- гаряча кип’ячена вода 250 мл
Приготування:
- З’єднати всі сухі інгредієнти і перемішати.
- Розділити жовтки і білки. Використовувати тільки білок.
- Додати білки і оцет до суміші з борошна.
- Духовку розігріти завчасно до 180С.
- Тепер підливаючи воду вимісити тісто, воно повинно залишатися липким.
- Мокрими руками сформувати булочки (5-8 шт): викласти на деко, застелене пергаментом.
- Випікати 40-50 хв.
Корисні булочки
- Інгредієнти на (8 порцій):
- мигдалеве борошно 100 г
- псилліум 2 ст л
- розпушувач 1 ч л
- чіа насіння 1 ч л
- кунжут 2 ч л
- насіння соняшнику 2 ч л
- сіль 0,5 ч л
- вода окріп 4 ст л
- олія 10 мл
- яйце 1 шт
- яєчні білки 2 шт
- яблучний оцет 1 ст л
- кокосове масло 3 ст л
Приготування:
- Розігріти духовку до 180 град.
- Змішати всі сухі інгредієнти, в іншій ємності – всі рідкі: яйця, яєчні білки, оцет і кокосове масло.
- Влити рідкі інгредієнти в миску з сухими і акуратно вимісити тісто за допомогою силіконової лопатки.
- Перемішувати і потихеньку влити тонкою цівкою окріп.
- Спочатку тісто вийде дуже тугим, а ввібравши воду, воно розбухне і стане більш пластичне.
- Змастити руки олією, розділити тісто на 6-8 частин і сформувати кульки.
- Кульки викласти на пергамент і випікати 30 хв.
Мигдалеве печиво
Інгредієнти:
- мигдалеве борошно 200г
- яйце 1шт
- ванілін 1 ч л
- сік лайма 1 ст л
- сода 1/2 год л
- підсолоджувач за смаком
- горіхи мигдаль або пекан для прикраси 50 г
- чорний шоколад 20 г (натерти)
Приготування:
- Вичавіть сік з половинки лайма.
- Змішайте всі інгредієнти. Повинна вийти еластична волога маса.
- Увімкніть духовку на 150 С і застеліть деко пергаментом.
- Сформуйте кульки з тіста.
- У серединку кожної кульки втисніть горіх.
- Випікати 10-12 хв.
- Коли охолоне посипати тертим шоколадом.
Кунжутне печиво
Корисне і дуже смачне
Інгредієнти:
- кунжут 150г
- мигдалеве борошно 70 г (або будь-яке інше)
- яйце 1 шт
- масло вершкове 60 г
- розпушувач 0,5 ч л
- ванілін, кориця на смак
- сіль щіпка
- підсолоджувач (ерітролл+стевія)
- лимонний сік фреш 1 ч л
Приготування:
- Злегка обсмажити кунжут на сухій сковороді.
- Змішати борошно, розпушувач, сіль.
- Збити масло з підсолоджувачем, додати яйце, ваніль, корицю, лимонний сік.
- Продовжуючи збивати міксером на маленькій швидкості, поступово додавати борошно.
- Акуратно лопаткою вмішати кунжут.
- Накрити тісто, поставити в холодильник на 1 год.
- Духовку нагріти до 180С.
- Викласти тісто чайною ложкою на пергамент на великій відстані (розтікається).
- Випікати 8 хв, перевертаючи через 5 хв, стежити, щоб не підгоріло.
Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE
Підписуйтесь на розсилку "Цікаві статті"
Кожної пʼятниці ми надсилатимемо вам нові цікаві статті за тиждень у вашу поштову скриньку. Відписатися можна будь-коли. Наш контент на 100% безплатний.