Дієтична випічка: рецепти

Дієтична випічка рецепти

У третю неділю травня щорічно відзначається Всесвітній день випічки. Випічка може бути корисною і доступною до вживання навіть для тих, хто на дієті, якщо приготовлена за рецептами від нашого телеграм-каналу LOW CARB ZONE.

З турботою та любов’ю до себе та своїх близьких відзначайте День випічки, хоч щодня. Смачного!

Кето булочки з корицею

Кето булочки з корицею

Інгредієнти (на 12 шт):


  • подрібнена суха моцарелла 200 г
  • мигдалеве борошно 100 г
  • вершковий сир 2 ст л
  • яйце 1 шт
  • розпушувач 1/2 ч л
  • ванілін

начинка:

  • вода 2 ст л
  • цукрозамінник 2 ст л
  • кориця 2 ч л

глазур:

  • вершковий сир 2 ст л
  • грецький йогурт 1 ст л
  • підсолоджувач на смак
  • ванілін

Приготування:

  • Розтопити моцарелу і вершковий сир не доводячи до кипіння (в мікрохвильовці або на плиті на слабкому вогні) близько 1,5 хв, регулярно помішуючи.
  • Додати яйце, і перемішати все до однорідності.
  • Розігріти духовку до 180 С.
  • Додати в отриману масу мигдалеве борошно і розпушувач. Перемішати спочатку виделкою, а потім руками зліпити з тіста кулю (руки змастити маслом).
  • Розділити тісто на 6 частин, з них скачати ковбаски і розплющити, щоб вийшли довгі і тонкі стрічки.
  • Приготувати начинку: закип’ятити воду, додати в неї підсолоджувач і корицю.
  • Намазати начинкою стрічки з тіста, згорнути в рулон і розрізати навпіл.
  • Випікати на пергаменті 20 хв.
  • Приготувати глазур: змішати вершковий сир, йогурт і стевію.
  • Полити теплі булочки глазур’ю.
безпечний кекс рецепт 2

Читайте нашу статтю: Безпечний кекс

Кето булочки

Рецепт булочок без цукру і без глютену. Кето булочки рецепт. Дієтична булочка як приготувати?

Інгредієнти:

  • мигдалеве борошно 120 г
  • борошно з льону (краще біле) 80 гр
  • псилліум 30 г
  • яйце 3 шт
  • оцет яблучний 30 мл
  • сіль за смаком
  • розпушувач 2 ч л
  • гаряча кип’ячена вода 250 мл

Приготування:

  1. З’єднати всі сухі інгредієнти і перемішати.
  2. Розділити жовтки і білки. Використовувати тільки білок.
  3. Додати білки і оцет до суміші з борошна.
  4. Духовку розігріти завчасно до 180С.
  5. Тепер підливаючи воду вимісити тісто, воно повинно залишатися липким.
  6. Мокрими руками сформувати булочки (5-8 шт): викласти на деко, застелене пергаментом.
  7. Випікати 40-50 хв.

Корисні булочки

Рецепт корисних булочок. Випічка без цукру й без глютену. Дієтична випічка.
  • Інгредієнти на (8 порцій):
  • мигдалеве борошно 100 г
  • псилліум 2 ст л
  • розпушувач 1 ч л
  • чіа насіння 1 ч л
  • кунжут 2 ч л
  • насіння соняшнику 2 ч л
  • сіль 0,5 ч л
  • вода окріп 4 ст л
  • олія 10 мл
  • яйце 1 шт
  • яєчні білки 2 шт
  • яблучний оцет 1 ст л
  • кокосове масло 3 ст л

Приготування: 

  1. Розігріти духовку до 180 град.
  2. Змішати всі сухі інгредієнти, в іншій ємності – всі рідкі: яйця, яєчні білки, оцет і кокосове масло.
  3. Влити рідкі інгредієнти в миску з сухими і акуратно вимісити тісто за допомогою силіконової лопатки.
  4. Перемішувати і потихеньку влити тонкою цівкою окріп.
  5. Спочатку тісто вийде дуже тугим, а ввібравши воду, воно розбухне і стане більш пластичне.
  6. Змастити руки олією, розділити тісто на 6-8 частин і сформувати кульки.
  7. Кульки викласти на пергамент і випікати 30 хв.

Мигдалеве печиво

Випічка без глютену. Рецепт дієтичного печива. Печиво без цукру рецепт. Рецепт мигдалевого печива.

Інгредієнти:

  • мигдалеве борошно 200г
  • яйце 1шт
  • ванілін 1 ч л
  • сік лайма 1 ст л
  • сода 1/2 год л
  • підсолоджувач за смаком
  • горіхи мигдаль або пекан для прикраси 50 г
  • чорний шоколад 20 г (натерти)

Приготування:

  1. Вичавіть сік з половинки лайма.
  2. Змішайте всі інгредієнти. Повинна вийти еластична волога маса.
  3. Увімкніть духовку на 150 С і застеліть деко пергаментом.
  4. Сформуйте кульки з тіста.
  5. У серединку кожної кульки втисніть горіх.
  6. Випікати 10-12 хв.
  7. Коли охолоне посипати тертим шоколадом.

Кунжутне печиво

Рецепт кунжутного печива без цукру, без глютену. Рецепт дієтичного печива. Корисна випічка, дієтичне та смасне печиво.

Корисне і дуже смачне

Інгредієнти:

  • кунжут 150г
  • мигдалеве борошно 70 г (або будь-яке інше)
  • яйце 1 шт
  • масло вершкове 60 г
  • розпушувач 0,5 ч л
  • ванілін, кориця на смак
  • сіль щіпка
  • підсолоджувач (ерітролл+стевія)
  • лимонний сік фреш 1 ч л

Приготування:

  1. Злегка обсмажити кунжут на сухій сковороді.
  2. Змішати борошно, розпушувач, сіль.
  3. Збити масло з підсолоджувачем, додати яйце, ваніль, корицю, лимонний сік.
  4. Продовжуючи збивати міксером на маленькій швидкості, поступово додавати борошно.
  5. Акуратно лопаткою вмішати кунжут.
  6. Накрити тісто, поставити в холодильник на 1 год.
  7. Духовку нагріти до 180С.
  8. Викласти тісто чайною ложкою на пергамент на великій відстані (розтікається).
  9. Випікати 8 хв, перевертаючи через 5 хв, стежити, щоб не підгоріло.

Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE

Стаття була цікавою?

Оцініть цю статтю!

Середній рейтинг 0 / 5. Кількість голосів: 0

Ще немає голосів. Будьте першими!

Дякуємо за відгук!

Підписуйтесь на нові статті!

Шкода, що стаття вам не сподобалась...

Дозвольте нам її покращити!

Розкажіть, будь ласка, що ми можемо виправити

Схожі статті

Ходімо далі? Наступна стаття
Copy link