Дієтична піца

дієтична піца - рецепт

9 лютого щорічно у світі відзначають Міжнародний день піци. Пропонуємо долучитись до святкування усім, навіть, якщо дієта не дозволяє. Обирайте піцу з нашої добірки рецептів піци без цукру й без глютену від LOW CARB ZONE:

Піца без борошна

Інгредієнти:

основа:

  • цвітна капуста 300г
  • твердий сир150 г
  • яйце 1 шт
  • сіль

начинка:

  • томатна паста 50г
  • помідори 2 шт
  • куряче філе 150г
  • 30 г печериці 30 г
  • солодкий перець 40г
  • цибуля за смаком
  • твердий сир 50г
  • сіль, спеції за смаком

Приготування:

  1. Куряче філе відварити і нарізати невеликими шматочками.
  2. Цвітну капусту відварити, натерти на крупній тертці.
  3. 150 г сиру натерти на крупній тертці, перемішати з капустою, додати яйце, посолити, перемішати.
  4. Викласти в форму для випікання, поставити в розігріту до 220 град. на 15 хв.
  5. Основу змастити томатною пастою.
  6. Гриби, перець, помідори і цибулю нарізати на тонкі пластинки. Все викласти на основу.
  7. Посипати сиром, натертим на крупній тертці.
  8. Випікати у доховці  220С 10 хв.

Безвуглеводна піца

Інгредієнти:

  • філе індички 400 г (або куряче філе)
  • яйце 2 шт
  • кефір 1% 20 мл
  • сир твердий 30 г
  • перець болгарський 1/2 шт
  • помідор 1 шт
  • кріп 1 гілочка
  • італійські трави  1/2 ч л
  • паприка мелена 1/2 ч л
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Включити духовку розігріватися до 200 С.
  2. Зробити фарш з філе індички, подрібнити блендером або двічі пропустити через м’ясорубку.
  3. Фарш змішати з яйцями, сіллю і приправами.
  4. Деко застелити пергаментом і викласти основу для піци з фаршу.
  5. Поставити в духовку і готувати 7-10 хв.
  6. Поки випікається основа — приготувати начинку: 
    – перець і помідори нарізати кружечками або скибочками 
    – сир натерти на крупній тертці
    – кріп дрібно нашаткувати.
  7. Готові основи пензликом змастити кефіром, зверху викласти кріп, перець, помідор, посипати сиром.
  8. Поставити піцу в духовку ще на 15-20 хв.

Піца на кабачковій основі

Інгредієнти:

  • кабачки 500 г
  • яйце 3 шт
  • сир твердий 60 г
  • борошно (вівсяне, рисове, мигдалеве або інше) – 4 ст л
  • помідор 1 шт
  • солодкий перець 100 г
  • пучок кропу
  • базилік свіжий або сушений
  • сіль, перець за смаком
  • розпушувач для тіста 1 ч л
  • олія 1 ст л

Приготування:

  1. Натерти кабачки натерти на крупній тертці і добре віджати, додати яйця, борошно, розпушувач, сіль, посічену зелень, перець.
  2. Змазати форму або деко олією, бажано застелити пергамент. Якщо немає форми, викласти тісто у вигляді кола.
  3. Випікати 15 хв.
  4. Нарізати помідори кільцями, перець, зелень, натерти сир.
  5. Дістати основу з духовки, викласти начинку і випікати ще на 15 хв.
  6. Посипати сиром і ще на 5 хв поставити в духовку.

Піца на сирній основі

Інгредієнти:

тісто:

  • сир 200 г (сир кисломолочний)
  • яйце 1 шт
  • борошно цільнозернове або будь-яке безглютенове 4 ст.л.

начинка:

  • перець болгарський 1/2 шт
  • помідор 1 шт
  • сир 50 г
  • зелень 1/2 пучка

Приготування:

  1. Приготувати основу: з’єднати сир, яйце і борошно. Ретельно перемішати, тісто готове.
  2. Розігріти духовку до 180 С, форму для запікання змастити олією або вершковим маслом.
  3. Розподілити тісто по формі і поставити в духовку на 10 хв.
  4. Підготувати начинку: нарізати овочі, натерти на тертці сир. Додати можна будь-які продукти на ваш смак.
  5. Дістати форму з сирним тестом з духовки – розподілити на ньому начинку, посипати сиром.
  6. Поставити в духовку на 7-10 хв.
  7. Прикрасити зеленню готову піцу.

Кето піца

Інгредієнти:

  • моцарелла суха подрібнена 200 г
  • яйце 4 шт
  • томатний соус 3 ст л
  • орегано сухий 1 ст л
  • сир твердий / напівтвердий 150 г
  • болгарський перець 50 г
  • оливки (за смаком)
  • інші компоненти начинки за смаком (готове м’ясо, гриби, овочі, зелень)

Приготування:

  1. Розігріти духовку 200 °C.
  2. З’єднати яйця і моцарелу, перемішати.
  3. Рівномірно розподілити суміш на деко, застелене пергаментом.
  4. Випікати 15 хв до появи золотистого кольору. Потім дати трохи охолонути коржу.
  5. Натерти сир на тертці.
  6. Нанести рівномірно томатний соус, посипати орегано, розмістити шматочки овочів або м’яса, гриби або іншої начинки. Посипати все тертим сиром.
  7. Збільшити температуру духовки до 220 °C.
  8. Поставити піцу ще на 5-10 хв.
  9. Прикрасити зеленню готову піцу.

Смачного!

Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE

Читайте нашу статтю: 10 цікавих фактів про піцу

цікаві факти про піцу

Було цікаво❓Поділіться з друзями! 👇

Схожі статті

Copy link