9 лютого щорічно у світі відзначають Міжнародний день піци. Пропонуємо долучитись до святкування усім, навіть, якщо дієта не дозволяє. Обирайте піцу з нашої добірки рецептів піци без цукру й без глютену від LOW CARB ZONE:
Піца без борошна
Інгредієнти:
основа:
- цвітна капуста 300г
- твердий сир150 г
- яйце 1 шт
- сіль
начинка:
- томатна паста 50г
- помідори 2 шт
- куряче філе 150г
- 30 г печериці 30 г
- солодкий перець 40г
- цибуля за смаком
- твердий сир 50г
- сіль, спеції за смаком
Приготування:
- Куряче філе відварити і нарізати невеликими шматочками.
- Цвітну капусту відварити, натерти на крупній тертці.
- 150 г сиру натерти на крупній тертці, перемішати з капустою, додати яйце, посолити, перемішати.
- Викласти в форму для випікання, поставити в розігріту до 220 град. на 15 хв.
- Основу змастити томатною пастою.
- Гриби, перець, помідори і цибулю нарізати на тонкі пластинки. Все викласти на основу.
- Посипати сиром, натертим на крупній тертці.
- Випікати у доховці 220С 10 хв.
Безвуглеводна піца
Інгредієнти:
- філе індички 400 г (або куряче філе)
- яйце 2 шт
- кефір 1% 20 мл
- сир твердий 30 г
- перець болгарський 1/2 шт
- помідор 1 шт
- кріп 1 гілочка
- італійські трави 1/2 ч л
- паприка мелена 1/2 ч л
- сіль, перець за смаком
Приготування:
- Включити духовку розігріватися до 200 С.
- Зробити фарш з філе індички, подрібнити блендером або двічі пропустити через м’ясорубку.
- Фарш змішати з яйцями, сіллю і приправами.
- Деко застелити пергаментом і викласти основу для піци з фаршу.
- Поставити в духовку і готувати 7-10 хв.
- Поки випікається основа — приготувати начинку:
– перець і помідори нарізати кружечками або скибочками
– сир натерти на крупній тертці
– кріп дрібно нашаткувати. - Готові основи пензликом змастити кефіром, зверху викласти кріп, перець, помідор, посипати сиром.
- Поставити піцу в духовку ще на 15-20 хв.
Читайте також: Кето-дієта: повний посібник
Піца на кабачковій основі
Інгредієнти:
- кабачки 500 г
- яйце 3 шт
- сир твердий 60 г
- борошно (вівсяне, рисове, мигдалеве або інше) – 4 ст л
- помідор 1 шт
- солодкий перець 100 г
- пучок кропу
- базилік свіжий або сушений
- сіль, перець за смаком
- розпушувач для тіста 1 ч л
- олія 1 ст л
Приготування:
- Натерти кабачки натерти на крупній тертці і добре віджати, додати яйця, борошно, розпушувач, сіль, посічену зелень, перець.
- Змазати форму або деко олією, бажано застелити пергамент. Якщо немає форми, викласти тісто у вигляді кола.
- Випікати 15 хв.
- Нарізати помідори кільцями, перець, зелень, натерти сир.
- Дістати основу з духовки, викласти начинку і випікати ще на 15 хв.
- Посипати сиром і ще на 5 хв поставити в духовку.
Піца на сирній основі
Інгредієнти:
тісто:
- сир 200 г (сир кисломолочний)
- яйце 1 шт
- борошно цільнозернове або будь-яке безглютенове 4 ст.л.
начинка:
- перець болгарський 1/2 шт
- помідор 1 шт
- сир 50 г
- зелень 1/2 пучка
Приготування:
- Приготувати основу: з’єднати сир, яйце і борошно. Ретельно перемішати, тісто готове.
- Розігріти духовку до 180 С, форму для запікання змастити олією або вершковим маслом.
- Розподілити тісто по формі і поставити в духовку на 10 хв.
- Підготувати начинку: нарізати овочі, натерти на тертці сир. Додати можна будь-які продукти на ваш смак.
- Дістати форму з сирним тестом з духовки – розподілити на ньому начинку, посипати сиром.
- Поставити в духовку на 7-10 хв.
- Прикрасити зеленню готову піцу.
Кето піца
Інгредієнти:
- моцарелла суха подрібнена 200 г
- яйце 4 шт
- томатний соус 3 ст л
- орегано сухий 1 ст л
- сир твердий / напівтвердий 150 г
- болгарський перець 50 г
- оливки (за смаком)
- інші компоненти начинки за смаком (готове м’ясо, гриби, овочі, зелень)
Приготування:
- Розігріти духовку 200 °C.
- З’єднати яйця і моцарелу, перемішати.
- Рівномірно розподілити суміш на деко, застелене пергаментом.
- Випікати 15 хв до появи золотистого кольору. Потім дати трохи охолонути коржу.
- Натерти сир на тертці.
- Нанести рівномірно томатний соус, посипати орегано, розмістити шматочки овочів або м’яса, гриби або іншої начинки. Посипати все тертим сиром.
- Збільшити температуру духовки до 220 °C.
- Поставити піцу ще на 5-10 хв.
- Прикрасити зеленню готову піцу.
Смачного!
Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE
Читайте нашу статтю: 10 цікавих фактів про піцу

Підписуйтесь на розсилку "Цікаві статті"
Кожної пʼятниці ми надсилатимемо вам нові цікаві статті за тиждень у вашу поштову скриньку. Відписатися можна будь-коли. Наш контент на 100% безплатний.