28 травня відзначається День народження майонезу. Майонез – це доповнення до страв та часто основна складова для багатьох рецептів, це соус, що поєднує компоненти та визначає смак, конситенцію та акценти.
Якщо говорити про користь чи шкідливість цього продукту, то це слід робити в розрізі кількості та частоти споживання, а також натуральності компонентів соусу. Витративши кілька хвилин на приготування домашнього соусу, ви помножите користь від приготовлених страв у рази.
Від нашого телеграм-каналу LOW CARB ZONE для вас рецепт домашнього майонезу, що можна приготувати за 1 хв та рецепт соусу замість майонезу. Рецепти дуже прості і з доступних продуктів.
Домашній майонез
З’єднайте та перемішайте складові блендером і додайте лимонний сік. Все.
Соус замість майонезу
Інгредієнти:
- йогурт 150 г або сметана
- оливкова олія 3 ст л
- лимонний сік 1 ст л (або оцет бальзамічний, винний, яблучний)
- гірчиця 1 ч л
- сіль і перець за смаком
Приготування:
- Змішати до однорідності олію, лимонний сік, гірчицю, сіль, перець.
- Додати отриману суміш в йогурт і перемішати.
- Підходить до всіх салатів, де потрібний майонез.
Смачного!
Розпочніть сезон салатів з корисними соусами.
Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE
Підписуйтесь на розсилку "Цікаві статті"
Кожної пʼятниці ми надсилатимемо вам нові цікаві статті за тиждень у вашу поштову скриньку. Відписатися можна будь-коли. Наш контент на 100% безплатний.