28 травня відзначається День народження майонезу. Майонез – це доповнення до страв та часто основна складова для багатьох рецептів, це соус, що поєднує компоненти та визначає смак, конситенцію та акценти.
Якщо говорити про користь чи шкідливість цього продукту, то це слід робити в розрізі кількості та частоти споживання, а також натуральності компонентів соусу. Від нашого телеграм-каналу LOW CARB ZONE для вас рецепт домашнього майонезу, що можна приготувати за 1 хв та рецепт соусу замість майонезу.
Домашній майонез

З’єднайте та перемішайте складові блендером і додайте лимонний сік. Все.
Соус замість майонезу

Інгредієнти:
- йогурт 150 г або сметана
- оливкова олія 3 ст л
- лимонний сік 1 ст л (або оцет бальзамічний, винний, яблучний)
- гірчиця 1 ч л
- сіль і перець за смаком
Приготування:
- Змішати до однорідності олію, лимонний сік, гірчицю, сіль, перець.
- Додати отриману суміш в йогурт і перемішати.
- Підходить до всіх салатів, де потрібний майонез.
Смачного!
Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE