13 травня відзначають Міжнародний день хумусу. Корисна й смачна східна страва – урізноманітнить та збагатить ваш раціон.

Складові:
- нут сухий 1 стакан або 1 банка консервованого нуту 400 г
- 100 г тахінної пасти або 100 г кунжуту + 1-2 ст л оливкової або кунжутної олії
- петрушка або інша зелень за смаком
- 2 зубчики часнику
- сік 1/2 лимона
- кумін, паприка або інші спеції за смаком
- в’ялені помідори за смаком
- сіль і перець за смаком
Приготування:
- Попередньо замочити хумус на 12-24 год, змінюючи воду з додаванням 1-2 ч л оцту (необов’язково).
- Промити і відварити до м’якості (час варіння завжди різний). Воду після варіння злити, але не виливати — залишити!
- Приготувати тахінну пасту, якщо немає готової: кунжут злегка підсмажити (важливо, щоб не пригорів) і подрібнити з додаванням оливкової або кунжутної олії, до стану пасти блендером.
- Перебити блендером нут і часник, додаючи по трохи воду, в якій варився нут, до кремоподібної консистенції.
- Додати тахінну пасту спеції, сік лимона, сіль і перемішати ретельно ще раз блендером. Консистенція хумусу повинна бути кремоподібною.
- Якщо додаєте зелень або в’ялені помідори, попередньо подрібніть їх. Можна також додати вершкове масло.
Подавайте з хлібом, овочами або як самостійну страву.
Смачного!
Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE