Міжнародний день торта відзначають щороку 20 липня. Готуйтесь до смачного свята, запрошуйте на частування близьких. Разом смачніше! Готуйте і смакуйте із задоволенням і турботою про себе та своїх близьких.
Для вас добірка рецептів тортів без цукру і без глютену:
Кето торт з млинців

Інгредієнти:
- борошно мигдалеве 50 г
- сир вершковий 120 г
- яйце 4 шт
- ерітрол 6 ст л
- молоко 400 мл
- масло вершкове 30 г
- вершки 33% 200 мл
- ванілін 1 г
- какао 1-2 ч л (за бажанням)
- полуниця/малина для декору
Приготування:
- Яйця розтерти з вершковим сиром.
- Додати мигдалеве борошно, цукрозамінник, перемішати.
- Потім додати молоко та добре перемішати.
- Розігріти млинцеву сковороду, змастити вершковим маслом. Посмажити млинці, змащуючи сковороду.
- Блендером збити вершки, цукрозамінник та ванілін і какао (за бажанням).
- На велику плоску тарілку викласти млинці один на одного, промазуючи кожен млинець збитими вершками.
- Зверху торт змастити збитими вершками та прикрасити ягодами.
- Поставити торт у холодильник на 1 годину.
Малиновий торт

Інгредієнти:
тісто:
- мигдалеве борошно – 150 г
- молоко 70 мл
начинка:
- грецький йогурт 700 г
- яйце 3 шт
- 1/2 склянки протеїнового порошку (можна замінити на суміш для пудингу – але це крохмаль)
- ванільний екстракт 1 ч л (або один стручок ванілі)
- підсолоджувач за смаком
глазур:
- малина 150 г або інші ягоди
- 1 – 2 ст. л. порошковий желатин
Приготування:
- Змішати мигдалеве борошно з молоком.
- Утрамбувати тісто на дно форми для випічки або дека і розрівняти.
- Змішати всі інгредієнти для начинки.
- Випікати в духовці 165 °С 40 – 45 хв., поки верх і з країв не стануть коричневими.
- Дістаньте його з духовки і дайте охолонути.
- Приготувати глазур: дати набрякнути желатину, розім’яти ягоди, потім з’єднати їх. Нагріти цю суміш, не кип’ятити.
- Полити глазур’ю торт, прикрасити цілими ягодами і поставити в холодильник на 8 годин.
Кабачковий торт

Інгредієнти:
млинці:
- яйця 3 шт
- кабачки 600 г
- морква 1 шт
- борошно рисове 2-3 ст л
- часник 1 зубчик
- сіль, перець за смаком
крем: - натуральний йогурт 300 г
- твердий сир 100 г
- часник 1 зубчик
- кріп
- сіль, перець за смаком
⠀Приготування:
- Кабачки і моркву натерти на крупній тертці, посолити і дати постояти 5-10 хв
- Гарненько їх віджати.
- Додати всі інгредієнти і ретельно перемішати, часник попередньо розчавити
- На маленьку розігріту і змащену маслом сковорідку викладати масу ложкою, формуючи млинець
- Смажити з двох сторін до рум’яності.
- Приготувати крем: часник розчавити, кріп подрібнити і все змішати.
- Перемазати млинці кремом, формуючи торт.
- Охолодити 2-3 год в холодильнику.
Шоколадний торт без цукру і без борошна

Інгредієнти: ⠀
- вершкове масло 30 г
- шоколад без цукру 80% 100 г
- яйце 4 шт
- сметана 3 ст л
- сіль щіпка
- ванілін 2 г
- какао 3 ч л
- мигдалеве борошно 8 ст л
- розпушувач 1/2 ч л
- підсолоджувач за смаком
соус: ⠀ - сметана 20% 350 г
- кремчіз 4 ст л
- ванілін і підсолоджувач за смаком ⠀
Приготування:
- Масло і шоколад розтопити, коли маса стане теплою (не гарячою), додати сметану, яйця, сіль, ванілін, какао і все перемішати.
- Додати борошно і розпушувач. Має вийти досить густе тісто (на 6 коржів).
- Невелику сковорідку змастити вершковим маслом і випікати коржі на середньому вогні з закритою кришкою (3 хв на одній стороні і 1 хв на інший). Перегортати коржі за допомогою тарілочки (коржі дуже тендітні).
- Приготувати соус: змішати сметану, кремчіз, підсолоджувач і ваніль.
- Остиглі коржі змастити соусом і поставити в холодильник на ніч.
- Прикрасити тертим шоколадом або ягодами.
Смачного!
Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE
Читайте нашу статтю: Безпечний кекс

Підписуйтесь на розсилку "Цікаві статті"
Кожної пʼятниці ми надсилатимемо вам нові цікаві статті за тиждень у вашу поштову скриньку. Відписатися можна будь-коли. Наш контент на 100% безплатний.