Святковий сезон — це час магії та тепла, коли аромат випічки наповнює домівки та серця, об’єднуючи сім’ї та зближуючи покоління.
Є щось безперечно особливе в тому, щоб збиратися на кухні, серці дому, де солодкий аромат печива, що випікається в духовці, пробуджує спогади про минулі різдвяні дні й викликає передчуття прийдешніх святкувань. Під мерехтіння вогнів та радісні колядки випікання печива стає чимось більшим, ніж просто кулінарною діяльністю, воно перетворюється на вираз любові та турботи, заповітну традицію, яка втілює справжній дух Різдва.
У цьому дусі інклюзивності та турботи про наших близьких ми усвідомлюємо важливість задоволення всіх дієтичних потреб. Цього року подбаймо про те, щоб кожен міг насолодитися святковим настроєм, незалежно від своїх дієтичних обмежень. Наша колекція рецептів печива без цукру та глютену створена для того, щоб ніхто не пропустив простої радості від теплого, свіжоспеченого печива. Ці рецепти є свідченням того, що дієтичні обмеження не повинні означати компроміс зі смаком чи святковим настроєм.
Читайте нашу статтю: Фільми про Різдво
Поринувши в магію Різдва та тепло святкового духу, зберімося біля духовки, поділимося історіями та створимо нові спогади, насолоджуючись печивом, яке є настільки ж корисним для здоров’я, наскільки й смачним. Незалежно від того, чи печете ви для члена сім’ї з дієтичними обмеженнями, чи просто шукаєте більш здорові альтернативи, ці безцукрові та безглютенові печива стануть чудовим вибором для вас.
Печиво з арахісової пасти
Інгредієнти:
- арахісова паста 200 г
- яйце 1 шт
- еритрол на смак
- гіркий шоколад 20 г
- розпушувач 1/2 ч л
- сіль щіпка
- арахіс подрібнений для декору 2 ст л
- Приготування:
- Шоколад подрібнити.
- Змішати шоколад з арахісовою пастою, яйцем, додати сіль та еритрол.
- Зліпити маленькі кульки розміром з чайну ложку і приплюснути їх денцем склянки.
- Деко застелити папером для випічки та викласти на нього печиво. Прикрасити арахісом.
- Випікати 15 хв у духовці 180°С.
Шоколадне печиво без борошна і без цукру
Інгредієнти:
- білки яєць 4 шт
- какао порошок 4 ст л
- підсолоджувач (ерітрол) 3 ст л
- ванілін 5 г
- кардамон, кориця на смак
- сіль щіпка
Приготування:
- Білки збити з щіпкою солі до стійких піків.
- Додати решту інгредієнтів і ретельно перемішати вінчиком.
- Кардамон і кориця підкреслять шоколадний смак печива.
- Ложкою або кондитерським мішком (тісто буде рідке) викласти печиво на пергамент (близько 15 шт).
- Поставити в попередньо розігріту до 180°С духовку на 20-25 хв.
- Остудити печиво перед подачею.
Мигдалеве печиво
Інгредієнти:
- борошно мигдалеве 250 г
- яйце 2 шт
- крем-чиз 3 ст.л
- масло вершкове 100 г
- підсолоджувач за смаком
- мигдалеві пластівці для декору
- ваніль щіпка
- сіль щіпка
Приготування:
- З’єднати крем-чиз з розм’якшеним маслом і збити, поступово додаючи підсолоджувач.
- Відокремити жовтки.
- В отриману суміш додати жовтки та ваніль, знову збити.
- Додати мигдалеве борошно та сіль, все ретельно перемішати.
- У формочки або на пергамент викласти тісто за допомогою ложки і сформувати печиво. Посипати мигдалевими пластівцями.
- Випікати 15-20 хв при 175°С.
🍪 Смачного!
Читайте нашу статтю: Безпечний кекс
Підписуйтесь на розсилку "Цікаві статті"
Кожної пʼятниці ми надсилатимемо вам нові цікаві статті за тиждень у вашу поштову скриньку. Відписатися можна будь-коли. Наш контент на 100% безплатний.