Різдвяне печиво рецепти

Різдвяне печиво без цукру і без глютену

Святковий сезон — це час магії та тепла, коли аромат випічки наповнює домівки та серця, об’єднуючи сім’ї та зближуючи покоління. Різдвяне печиво – це атрибут свята, домашнього затишку та дитячої радості, а процес його створення – це чудова нагода провести час разом і створити святковий настрій.

Є щось безперечно особливе в тому, щоб збиратися на кухні, серці дому, де солодкий аромат печива, що випікається в духовці, пробуджує спогади про минулі різдвяні дні й викликає передчуття прийдешніх святкувань. Готуйте різдвяне печиво та смакуйте різдвяний період та його насолоду. Під мерехтіння вогнів та радісні колядки випікання печива стає чимось більшим, ніж просто кулінарною діяльністю, воно перетворюється на вираз любові та турботи, заповітну традицію, яка втілює справжній дух Різдва.

У цьому дусі інклюзивності та турботи про наших близьких ми усвідомлюємо важливість задоволення всіх дієтичних потреб. Цього року подбаймо про те, щоб кожен міг насолодитися святковим настроєм, незалежно від своїх дієтичних обмежень. Наша колекція рецептів печива без цукру та глютену створена для того, щоб ніхто не пропустив простої радості від теплого, свіжоспеченого печива. Ці рецепти є свідченням того, що дієтичні обмеження не повинні означати компроміс зі смаком чи святковим настроєм.

Читайте також: Фільми про Різдво

Фільми про Різдво оновлена добірка

Поринувши в магію Різдва та тепло святкового духу, зберімося біля духовки, поділимося історіями та створимо нові спогади, насолоджуючись печивом, яке є настільки ж корисним для здоров’я, наскільки й смачним. Незалежно від того, чи печете ви для члена сім’ї з дієтичними обмеженнями, чи просто шукаєте більш здорові альтернативи, ці безцукрові та безглютенові рецепти, щоб приготувати різдвяне печиво стануть чудовим вибором для вас. Різдвяне печиво має порадувати усіх!

Імбирне печиво

Імбирне Печиво без цукру без глютену рецепт

Інгредієнти:

 на 30 шт

  • мигдалеве борошно 200 г
  • підсолоджувач ерітрол 60 г
  • мелений імбир 2-3 ч л
  • мелений мускатний горіх 1/2 ч л
  • мелена гвоздика 1/8
  • розм’якшене вершкове масло 80 г
  • яєчний білок 1 шт

Приготування:

  • З’єднати і перемішати сухі інгредієнти: мигдалеве борошно, ерітрол, спеції.
  • Додати м’яке вершкове масло і перемішати міксером, поки тісто не почне перетворюватися в крихти.
  • Збити яєчний білок до утворення стійких піків і змішати з тестом.
  • Розкачати тісто (максимально тонко) між 2 листами пергаментного паперу і охолодити його 20 хв в холодильнику.
  • Розігріти духовку до 180 °С.
  • Зняти верхній шар пергаменту і видавити формочками печиво.
  • Акуратно перекласти печиво на деко, застелене пергаментом.
  • Випікати 8-10 хв, поки краї не підрум’яняться.
  • Дати повністю охолонути.

Печиво з арахісової пасти

Інгредієнти:

  • арахісова паста 200 г
  • яйце 1 шт
  • еритрол на смак
  • гіркий шоколад 20 г
  • розпушувач 1/2 ч л
  • сіль щіпка
  • арахіс подрібнений для декору 2 ст л
  • Приготування:
  1. Шоколад подрібнити.
  2. Змішати шоколад з арахісовою пастою, яйцем, додати сіль та еритрол.
  3. Зліпити маленькі кульки розміром з чайну ложку і приплюснути їх денцем склянки.
  4. Деко застелити папером для випічки та викласти на нього печиво. Прикрасити арахісом.
  5. Випікати 15 хв у духовці 180°С.

Шоколадне печиво без борошна і без цукру

Інгредієнти:

  • білки яєць 4 шт
  • какао порошок 4 ст л
  • підсолоджувач (ерітрол) 3 ст л
  • ванілін 5 г
  • кардамон, кориця на смак
  • сіль щіпка

Приготування:

  1. Білки збити з щіпкою солі до стійких піків.
  2. Додати решту інгредієнтів і ретельно перемішати вінчиком.
  3. Кардамон і кориця підкреслять шоколадний смак печива.
  4. Ложкою або кондитерським мішком (тісто буде рідке) викласти печиво на пергамент (близько 15 шт).
  5. Поставити в попередньо розігріту до 180°С духовку на 20-25 хв.
  6. Остудити печиво перед подачею.

Мигдалеве печиво

Інгредієнти:

  • борошно мигдалеве 250 г
  • яйце 2 шт
  • крем-чиз 3 ст.л
  • масло вершкове 100 г
  • підсолоджувач за смаком
  • мигдалеві пластівці для декору
  • ваніль щіпка
  • сіль щіпка

Приготування:

  1. З’єднати крем-чиз з розм’якшеним маслом і збити, поступово додаючи підсолоджувач.
  2. Відокремити жовтки.
  3. В отриману суміш додати жовтки та ваніль, знову збити.
  4. Додати мигдалеве борошно та сіль, все ретельно перемішати.
  5. У формочки або на пергамент викласти тісто за допомогою ложки і сформувати печиво. Посипати мигдалевими пластівцями.
  6. Випікати 15-20 хв при 175°С.

🍪 Смачного!

Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE

Читайте нашу статтю: Безпечний кекс

Безпечний кекс рецепт дня

Стаття була цікавою?

Оцініть цю статтю!

Середній рейтинг 0 / 5. Кількість голосів: 0

Ще немає голосів. Будьте першими!

Дякуємо за відгук!

Підписуйтесь на нові статті!

Шкода, що стаття вам не сподобалась...

Дозвольте нам її покращити!

Розкажіть, будь ласка, що ми можемо виправити

Схожі статті

Ходімо далі? Наступна стаття
Copy link