Гарбузові подарунки: рецепти

Гарбузові подарунки рецепти

З нагоди Дня гарбуза ми підготували для вас добірку рецептів гарбузових страв без цукру й без глютену. Гарбузові подарунки – рецепти з гарбуза, що підійдуть для усіх! Відкрийте для себе нові смаки з цим дарунком осені. Корисні й смачні страви, легко приготувати та збагатити корисностями та урізноманітнити меню.

Рецепти страв із гарбуза прості й доступні, готуйте і насолоджуйтесь осінніми смаками, кольорами та ароматами.

Гарбузово-горіхове печиво

Інгредієнти:

  • гарбузове пюре 250 г
  • мигдалеве борошно 120 г
  • яйце 1 шт
  • подрібнені горіхи (волоські, мигдаль або фундук) 60 г
  • кокосова олія (розтоплена) 30 мл 
  • кориця 1 ч л
  • мускатний горіх 1/4 ч л
  • імбир (сухий мелений) 1/4 ч л
  • підсолоджувач за смаком
  • ванілін на смак
  • сода або розпушувач 1/2 ч л
  • дрібка солі

Приготування:

  • Попередньо запекти в духовці до м’якості, потім подрібнити гарбуз блендером.
  • Розігріти духовку до 180°C і застелити деко пергаментом.
  • Змішати гарбузове пюре, кокосову олію, яйце і підсолоджувач, ванілін.
  • Окремо змішати мигдалеве борошно, подрібнені горіхи, корицю, мускатний горіх, імбир, соду та сіль.
  • Об’єднати сухі та рідкі інгредієнти, добре перемішуючи до однорідності.
  • Сформувати печиво руками або ложкою і викласти на деко.
  • Випікати близько 15-20 хв, поки печиво не стане золотистим і трохи хрустким по краях.

Оладки з гарбуза

Інгредієнти:

  • запечений гарбуз – 250 г
  • яйце 1 шт
  • борошно кукурудзяне 4 ст л
  • розпушувач 1/2 ч л
  • кефір або ряжанка 100 мл
  • підсолоджувач за смаком
  • кориця і мускатний горіх за смаком
  • олія, для змащування сковороди

Приготування:

  1.  Шматочки запеченого гарбуза покласти в чашу блендера, додати яйце і збити масу до однорідності.
  2. Додати борошно з розпушувачем, спеції і кефір (підсолоджувач за бажанням).
  3. Перемішати, повинно вийти густе тісто.
  4. На змащену олією сковороду, ложкою викладати тісто, формуючи оладки.
  5. Смажити під кришкою по 2-3 хвилини з кожного боку.
  6. Подавати з натуральним йогуртом.

Гарбузовий суп-пюре

Інгредієнти:

  • гарбуз 500 г
  • картопля за бажанням (1-2шт)
  • морква 1 шт
  • цибуля 1 шт
  • вершки 150 мл
  • спеції (паприка, мускатний горіх, імбир, чорний і червоний перець) – за смаком
  • сіль за смаком
  • вершкове масло за смаком
  • олія 1 ст л
  • насіння гарбуза для прикраси

Приготування:

  • Гарбуз нарізати великими кубиками.
  • Моркву і цибулю – великими кільцями.
  • Тушкувати гарбуз, цибулю і моркву на сковороді в олії.
  • Якщо використовуєте картоплю, відварити її в невеликій кількості води.
  • У киплячу воду (кількість залежить від бажаної густоти супу) перемістити тушковані  овочі або додати їх в каструлю з картоплею.
  • Подрібнити в пюре за допомогою блендера, додати вершки і спеції за смаком, варити ще 5 хв.
  • При подачі, за бажанням додати вершкове масло, гарбузове насіння, інші насіння або зелень.

Гарбуз в духовці

Інгредієнти:

  • гарбуз 1 кг
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • коріандр (мелений) за смаком
  • інші спеції за смаком
  • оливкова олія 2-3 ст л

Приготування:

  1. Гарбуз помити і насухо витерти.
  2. Нарізати скибочками з шкіркою.
  3. Щедро посолити.
  4. Додати спеції і полити оливковою олією.
  5. Перемішати, щоб рівномірно розподілити спеції і олію по скибочкам.
  6. Викласти скибочки гарбуза на пергамент.
  7. Поставити в духовку 190°С на 40-45 хв.

Гарбузовий пиріг

Інгредієнти:

  • гарбуз 300 г
  • яйце 1 шт
  • сир 200 г
  • мигдалеве борошно 2 ст л
  • вівсяне або рисове борошно 2 ст л
  • кефір 120 мл
  • підсолоджувач за смаком
  • кориця, ванілін за смаком
  • яблуко/горіхи за бажанням

Приготування:

  1. Гарбуз очистити і нарізати довільно.
  2. Запекти в духовці або мікрохвильовій печі до м’якості.
  3. Потім зробити з запеченоїго гарбуза пюре блендером.
  4. З’єднати сир, яйце, кефір, підсолоджувач і спеції – перемішати блендером до однорідності.
  5. Додати гарбузове пюре і мигдалеве борошно, потім рисове (вівсяне), ще раз перемішати блендером.
  6. За бажанням можна додати в тісто яблуко (наріжте невеликими кубиками) або подрібнені горіхи. Перемішати.
  7. Тісто викласти в форму для випічки.
  8. Випікати 35-40 хв в духовці 170-175°С.

Сирно-гарбузові кекси

Інгредієнти:

  • гарбуз запечений 200 г (близько 250 г сирого очищеного)
  • сиру кисломолочного 200 г
  • яйце 2 шт
  • кефір 100 мл
  • безглютенове борошно (кукурудзяне, рисове) 100г
  • розпушувач 1 ч л
  • цедра апельсина або лимона 1 ст л
  • цукрозамінник за смаком
  • кориця, ванілін за смаком

Приготування:

  1. Гарбуз очистити, нарізати кубиками і поставити в духовку або мікрохвильовку до готовності.
  2. Потім зробити з печеного гарбуза пюре блендером.
  3. У мисці змішати яйця, сир, підсолоджувач. Додати борошно з розпушувачем.
  4. Перемішати масу до однорідності (або перебити масу блендером).
  5. Додати пюре гарбуза, цедру лимона, корицю та інші прянощі, перемішати.
  6. Вийде тісто консистенції густої сметани.
  7. Наповнити тістом формочки, заповнюючи їх майже до країв.
  8. Випікати кекси в духовці 20-35 хв, при 170°С.

Цукати з гарбуза

Цукати можна додавати у випічку та інші страви або їсти просто так.

Інгредієнти:

  • гарбуз 450 г
  • вода 300 г
  • лимон 1 шт
  • кориця 1 шт
  • підсолоджувач 1-2 ч л

Приготування:

  1. Гарбуз очистити і нарізати кубиками або тонкими скибочками 1 см.
  2. Залити водою, додати підсолоджувач, корицю і цедру від лимона — проварити 10 хв.
  3. Перекласти цукати з сиропом в миску і залишити на ніч.
  4. Викласти шматочки гарбуза на піддон сушарки на 4-6 ч. Можна сушити на пергаменті в прочиненій духовці 100°С 2-3 год. Розкладати на відстані один від одного.
  5. Готові цукати можна посипати пудрою з ерітроллу.

🎃 Смачного!

Читайте також: Цікаві факти про гарбуз

Цікаві факти про гарбуз

Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE

Схожі статті

Copy link