Гарбузові подарунки рецепти

З нагоди Дня гарбуза ми підготували для вас добірку гарбузових страв без цукру й без глютену. Підійдуть для усім! Відкрийте для себе нові смаки з цим дарунком осені. Корисні й смачні страви, легко приготувати та збагатити корисностями та урізноманітнити меню.

Оладки з гарбуза

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Інгредієнти:

  • запечений гарбуз – 250 г
  • яйце 1 шт
  • борошно кукурудзяне 4 ст л
  • розпушувач 1/2 ч л
  • кефір або ряжанка 100 мл
  • підсолоджувач за смаком
  • кориця і мускатний горіх за смаком
  • олія, для змащування сковороди

Приготування:

  1.  Шматочки запеченого гарбуза покласти в чашу блендера, додати яйце і збити масу до однорідності.
  2. Додати борошно з розпушувачем, спеції і кефір (підсолоджувач за бажанням).
  3. Перемішати, повинно вийти густе тісто.
  4. На змащену олією сковороду, ложкою викладати тісто, формуючи оладки.
  5. Смажити під кришкою по 2-3 хвилини з кожного боку.
  6. Подавати з натуральним йогуртом.

Гарбуз в духовці

Інгредієнти:

  • гарбуз 1 кг
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • коріандр (мелений) за смаком
  • інші спеції за смаком
  • оливкова олія 2-3 ст л

Приготування:

  1. Гарбуз помити і насухо витерти.
  2. Нарізати скибочками з шкіркою.
  3. Щедро посолити.
  4. Додати спеції і полити оливковою олією.
  5. Перемішати, щоб рівномірно розподілити спеції і олію по скибочкам.
  6. Викласти скибочки гарбуза на пергамент.
  7. Поставити в духовку 190 С на 40-45 хв.

Гарбузовий пиріг

Інгредієнти:

  • гарбуз 300 г
  • яйце 1 шт
  • сир 200 г
  • мигдалеве борошно 2 ст л
  • вівсяне або рисове борошно 2 ст л
  • кефір 120 мл
  • підсолоджувач за смаком
  • кориця, ванілін за смаком
  • яблуко/горіхи за бажанням

Приготування:

  1. Гарбуз очистити і нарізати довільно.
  2. Запекти в духовці або мікрохвильовій печі до м’якості.
  3. Потім зробити з запеченоїго гарбуза пюре блендером.
  4. З’єднати сир, яйце, кефір, підсолоджувач і спеції – перемішати блендером до однорідності.
  5. Додати гарбузове пюре і мигдалеве борошно, потім рисове (вівсяне), ще раз перемішати блендером.
  6. За бажанням можна додати в тісто яблуко (наріжте невеликими кубиками) або подрібнені горіхи. Перемішати.
  7. Тісто викласти в форму для випічки.
  8. Випікати 35-40 хв в духовці 170-175 С.

Сирно-гарбузові кекси

Інгредієнти:

  • гарбуз запечений 200 г (близько 250 г сирого очищеного)
  • сиру кисломолочного 200 г
  • яйце 2 шт
  • кефір 100 мл
  • безглютенове борошно (кукурудзяне, рисове) 100г
  • розпушувач 1 ч л
  • цедра апельсина або лимона 1 ст л
  • цукрозамінник за смаком
  • кориця, ванілін за смаком

Приготування:

  1. Гарбуз очистити, нарізати кубиками і поставити в духовку або мікрохвильовку до готовності.
  2. Потім зробити з печеного гарбуза пюре блендером.
  3. У мисці змішати яйця, сир, підсолоджувач. Додати борошно з розпушувачем.
  4. Перемішати масу до однорідності (або перебити масу блендером).
  5. Додати пюре гарбуза, цедру лимона, корицю та інші прянощі, перемішати.
  6. Вийде тісто консистенції густої сметани.
  7. Наповнити тістом формочки, заповнюючи їх майже до країв.
  8. Випікати кекси в духовці 20-35 хв, при 170 С.

Цукати з гарбуза

Цукати можна додавати у випічку та інші страви або їсти просто так.

Інгредієнти:

  • гарбуз 450 г
  • вода 300 г
  • лимон 1 шт
  • кориця 1 шт
  • підсолоджувач 1-2 ч л

Приготування:

  1. Гарбуз очистити і нарізати кубиками або тонкими скибочками 1 см.
  2. Залити водою, додати підсолоджувач, корицю і цедру від лимона — проварити 10 хв.
  3. Перекласти цукати з сиропом в миску і залишити на ніч.
  4. Викласти шматочки гарбуза на піддон сушарки на 4-6 ч. Можна сушити на пергаменті в прочиненій духовці 100 °С 2-3 год. Розкладати на відстані один від одного.
  5. Готові цукати можна посипати пудрою з ерітроллу.

🎃 Смачного!

Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE

Рекомендовано
➜ Розглянемо переваги та пастки оптимізму та песимізму. ✔ Оптимізм…