Безпечний кекс

Безпечний кекс рецепт дня

Міжнародний день десерту — свято неофіційне, але популярне. Десерт — це завершувальна страва трапези, що покликана зняти відчуття післяобідньої важкості та перебороти бажання заснути після їжі.

В перекладі з французьської мови desserrer – означає робити ненапруженим, розслабленим, легким. Тож десерт створений не для забезпечення відчуття ситості.

В давнину в якості десертів використовували мед та фрукти. Це, звичайно, найкращий десерт й у наші дні. Але з появою промислового виробництва цукру й зростання його споживання, десерт змінив свої форми, смак, різноманіття. Десерти виготовлені з використанням цукру, добутого промисловим шляхом, стали більш доступні, змінилось й призначення десерту. Вживання десертів стало окремим ритуалом, виокремилось у субкультуру, щодо їх виготовлення, реалізації та споживання. Коли ми говоримо про надмірне вживання, то десерт може бути шкідливою звичкою, що шкодить здоров’ю.

Та попри все, тарнсформація десерту у сучасному світі передбачає й виконання таких важливих ролей як: атрибут свята, урочитості, естетики, спосіб отримання задоволення, може бути доречним і вишукам подарунком.

Важливо дотримуватись норм споживання та обирати найбільш безпечні та корисні форми десертів. Це турбота про здоров’я та любов до себе і до тих, кого ви частуєте.

Слід згадати, що обмеження пов’язані з потребою деяких людей у дотриманні режиму харчування з обмеженням вуглеводів або глютену – основних складових багатьох десертів, не є потребою відмоляти собі у задоволенні вживання й частування різноманітних десертів. Багато виробників пропонують готові десерти виготовлені без цукру або без глютену. Ми ж пропонуємо до вашої уваги велику колекцію рецептів для самостійного приготування десертів без цукру й без глютену. На нашому телеграм каналі LOW CARB ZONE, спеціально створеному для людей, що дбають про здоров’я своє та своїх близьких, ви знайдете багато рецептів різніманітних страв без цукру й без глютену.

Наразі для вас рецепти кексів без цукру й без глютену:

Кекс в кружці

Кекс в кружці

Готувати легко і дуже швидко! Кількість інгредієнтів множте на кількість порцій-кружок!

Замішувати можна як в кружці, так і в мисці, потім розлити порціїї. Час приготування до 5 хвилин.

Інгредієнти:

  • яйце 1 шт
  • какао порошок 1 ст л
  • мигдалеве борошно 1 ст л
  • підсолоджувач за смаком
  • жирні вершки 1/2 ст л
  • рослинна олія 1/2 ст л
  • розпушувач 1/3 ч л
  • ванілін за смаком
  • кориця 1/2 ч л
  • кардамон (за бажанням) 1/2 ч л

Приготування:

  1.  Змішати всі інгредієнти в кружці.
  2.  Перемішати виделкою, щоб не було грудочок.
  3.  Поставити в мікрохвильовку.
  4.  Випікати на максимальній потужності 60 секунд. (залежить від потужності мікрохвильовки)

Сирно-гарбузові кекси

Сирно-гарбузові кекси

Інгредієнти:

  • гарбуз запечений 200 г (близько 250 г сирого очищеного)
  • сиру кисломолочного 200 г
  • яйце 2 шт
  • кефір 100 мл
  • безглютенове борошно (кукурудзяне, рисове) 100г
  • розпушувач 1 ч л
  • цедра апельсина або лимона 1 ст л
  • цукрозамінник за смаком
  • кориця, ванілін за смаком

Приготування:

  1. Гарбуз очистити, нарізати кубиками і поставити в духовку або мікрохвильовку до готовності.
  2. Потім зробити з печеного гарбуза пюре блендером.
  3. У мисці змішати яйця, сир, підсолоджувач. Додати борошно з розпушувачем.
  4. Перемішати масу до однорідності (або перебити масу блендером).
  5. Додати пюре гарбуза, цедру лимона, корицю та інші прянощі, перемішати.
  6. Вийде тісто консистенції густої сметани.
  7. Наповнити тістом формочки, заповнюючи їх майже до країв.
  8. Випікати кекси в духовці 20-35 хв, при 170 С.

Мигдалеві мафіни

Мигдалеві мафіни

Інгредієнти:

  • мигдалеве борошно 150 г
  • сир кисломолочний 300 г
  • сметана 150г 
  • яйце 2 шт
  • кориця 
  • підсолоджувач за смаком
  • мигдалеві пластівці для декору 2 ст л
  • кокосове або інше масло (змастити форми)

Приготування:

  1. З’єднати всі компоненти і перебити блендером до однорідності.
  2. Змастити форму для випічки кексів і наповнити отриманою масою.
  3. Посипати мафіни мигдальними пластівцями.
  4. Поставити в розігріту духовку до 170 град. на 25-30 хв.

Мигдалевий кекс

Мигдалевий кекс

Інгредієнти:

  • мигдалеве борошно 150 г
  • кокосове борошно 70 г
  • вершкове масло (топлене) 2 ст л
  • яйце 4 шт
  • ванілін 2 г
  • лимонна цедра 1 ч л
  • розпушувач 1 ч л
  • кисломолочний сир 100 г
  • стевія і ерітрол за смаком
  • кориця на смак
  • сіль щіпка
  • подрібнені будь-які горіхи (за бажанням) 50 г

декор:

  • 100 мл. вершків 33% + розморожені ягоди або мигдалеві пластівці + пудра з ерітролу

Приготування:

  1. Збити яйця з сіллю, цедрою, ваніліном, підсолоджувачем і кисломолочнитм сиром.
  2. Додати в яєчно-сирну суміш борошно і розпушувач і якщо використовуєте – горіхи, перемішати.
  3. У самому кінці влити вже остигле топлене масло, ще раз перемішати і вилити у форму.
  4. Випікати в духовці 180 ° С приблизно 40-50 хв. Готовність перевірити зубочисткою.
  5. Остиглий кекс можна декорувати: збити вершки з ягодами і підсолоджувачем або посипати пудрою і мигдальними пластівцями.

Смачного!

Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE

Схожі статті

Copy link