Міжнародний день десерту — свято неофіційне, але популярне. Десерт — це завершувальна страва трапези, що покликана зняти відчуття післяобідньої важкості та перебороти бажання заснути після їжі.
В перекладі з французьської мови desserrer – означає робити ненапруженим, розслабленим, легким. Тож десерт створений не для забезпечення відчуття ситості.
В давнину в якості десертів використовували мед та фрукти. Це, звичайно, найкращий десерт й у наші дні. Але з появою промислового виробництва цукру й зростання його споживання, десерт змінив свої форми, смак, різноманіття. Десерти виготовлені з використанням цукру, добутого промисловим шляхом, стали більш доступні, змінилось й призначення десерту. Вживання десертів стало окремим ритуалом, виокремилось у субкультуру, щодо їх виготовлення, реалізації та споживання. Коли ми говоримо про надмірне вживання, то десерт може бути шкідливою звичкою, що шкодить здоров’ю.
Та попри все, тарнсформація десерту у сучасному світі передбачає й виконання таких важливих ролей як: атрибут свята, урочитості, естетики, спосіб отримання задоволення, може бути доречним і вишукам подарунком.
Важливо дотримуватись норм споживання та обирати найбільш безпечні та корисні форми десертів. Це турбота про здоров’я та любов до себе і до тих, кого ви частуєте.
Слід згадати, що обмеження пов’язані з потребою деяких людей у дотриманні режиму харчування з обмеженням вуглеводів або глютену – основних складових багатьох десертів, не є потребою відмоляти собі у задоволенні вживання й частування різноманітних десертів. Багато виробників пропонують готові десерти виготовлені без цукру або без глютену. Ми ж пропонуємо до вашої уваги велику колекцію рецептів для самостійного приготування десертів без цукру й без глютену. На нашому телеграм каналі LOW CARB ZONE, спеціально створеному для людей, що дбають про здоров’я своє та своїх близьких, ви знайдете багато рецептів різніманітних страв без цукру й без глютену.
Наразі для вас рецепт десерту без цукру й без глютену:

Інгредієнти:
- мигдалеве борошно 150 г
- кокосове борошно 70 г
- вершкове масло (топлене) 2 ст л
- яйце 4 шт
- ванілін 2 г
- лимонна цедра 1 ч л
- розпушувач 1 ч л
- кисломолочний сир 100 г
- стевія і ерітрол за смаком
- кориця на смак
- сіль щіпка
- подрібнені будь-які горіхи (за бажанням) 50 г
декор:
- 100 мл. вершків 33% + розморожені ягоди або мигдалеві пластівці + пудра з ерітролу
Приготування:
- Збити яйця з сіллю, цедрою, ваніліном, підсолоджувачем і кисломолочнитм сиром.
- Додати в яєчно-сирну суміш борошно і розпушувач і якщо використовуєте – горіхи, перемішати.
- У самому кінці влити вже остигле топлене масло, ще раз перемішати і вилити у форму.
- Випікати в духовці 180 ° С приблизно 40-50 хв. Готовність перевірити зубочисткою.
- Остиглий кекс можна декорувати: збити вершки з ягодами і підсолоджувачем або посипати пудрою і мигдальними пластівцями.
Смачного!
Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE
Було цікаво❓Поділіться з друзями! 👇