Всесвітній день какао та шоколаду

Всесвітній день какао та шоколаду

1 жовтня у світі відзначають Всесвітній день какао та шоколаду. Ця подія започаткована у 2010 році Французькою академією шоколаду в Мілані.

Схожі події:
🍫 День білого шоколаду
🍫 Міжнародний день шоколаду
🍫 День молочного шоколаду

Підпишіться на наші канали у Viber чи Telegram і ми нагадаємо вам про всі актуальні свята та події на кожен день.

Всесвітній день какао та шоколаду в історії

Вперше плоди шоколадного дерева почали вживати в їжу у Південній Америці, близько три з половиною тисячоліть тому. Тоді його називали «їжею богів». Ацтеки та майя споживали не лише самі боби, але також і м’якоть плоду. Її подрібнювали та залишали у теплі, чекаючи бродіння. Тоді пили цю «гірку воду», що на їх мовою звучало як «чоколатль».

До Європи цей напій, а також власне какао-боби потрапили в XVI столітті, після відкриття Америки Колумбом. З Іспанії смаколик поширився континентом.

Як відзначають цей день?

Святкуючи цей день, кожна країна має можливість продемонструвати найкращі вироби з шоколаду та какао-бобів. Професійні пекарі представляють широкий асортимент тістечок, тортів та делікатесів. У різних містах проводять виставкові ярмарки, де можна придбати найсмачніші шоколадні смаколики.

Читайте нашу статтю: Хай все буде в шоколаді: рецепти

Шоколадні рецепти без цукру і без глютену

Цікаві факти про какао

  • Какао-дерева ростуть між 20 градусами південної та північної широти.
  • Дерева можуть рости до 200 років, але збирати з них боби можливо лише 25 років – решту часу вони дають неякісні плоди.
  • Какао-боби застосовувалися ацтеками в якості платіжного засобу.
  • Найбільшими виробниками какао є країни Африки та Азії.

Читайте нашу статтю: Шоколадно-кавові факти

Шоколадно-кавові цікаві факти
Позначки:
Copy link