День молочного шоколаду

День молочного шоколаду

Кожен рік 28 червня у США святкують Національний день молочного шоколаду, який був заснований Асоціацією кондитерів.

Підпишіться на наші канали у Viber чи Telegram і ми нагадаємо вам про всі актуальні свята та події на кожен день.

Цей продукт вперше виник у 1839 році на фабриці німецької компанії Jordan & Timaeus. Але в ті часи він мав вигляд гарячого напою. Через 30 років швейцарський кондитер Даніель Петер знайшов спосіб, як зробити ці ласощі твердими. С тих пір ласуни всього світу вважають молочний шоколад одним із смачніших сортів.

Головним інгредієнтом шоколаду є какао-боби. Деякі народи вважали їх священною їжею, яку боги волелюбності подарували людям. Вживання зерен какао підвищувало рівень енергії, змушувало мізки працювати більш активно, рятувало від багатьох захворювань.

Невелика кількість шоколаду є корисною, тому що підвищує настій, допомагає боротися з синдромом хронічної втоми, покращує пам’ять та робить людину щасливою.

  • Цікаво, що найдорожча шоколадка (батончик Кедбері) була продана за 687 доларів. Унікальність цієї цукерки була в тому, що у 1901 році вона побувала в Антарктиді з першою американською експедицією, яку очолював Роберт Скотт.
Позначки: