Всесвітній день шоколаду – це про смак і аромат, про задоволення і естетику. Даруйте, готуйте, пригощайтесь, смакуйте і насолоджуйтесь! Хай все буде в шоколаді! Або з шоколадом! Відзначайте це свято сьогодні – це ж так легко!
Шоколадні рецепти без цукру й без глютену та шоколадні листівки сьогодні для вас та ваших близьких:
Десерт три шоколади
Інгредієнти:
(На три порції)
- вершки 600 мл
- желатин 30г
- підсолоджувач (ерітрол за смаком)
- шоколад без цукру 45 г
Приготування:
- Розвести желатин в невеликій кількості вершків і дати йому набрякнути.
- Прогріти набряклий желатин на водяній бані до повного його розчинення.
- Розділити желатин на три частини і додавати третину в кожен шар десерту.
- Також на три частини розділити вершки.
- Перший нижній шар буде без шоколаду. Змішати третину вершків і третину розведеного желатину, розлити в креманки або стаканчики. Охолодити.
- Другий шар: третина вершків + 15 г шоколаду прогріти, щоб розтанув шоколад і додати третину желатину.
- Третій шар: третина вершків + 30 г шоколаду.
- Важливо, щоб кожен шар встиг застигнути, перш, ніж наливати новий.
Читайте нашу статтю: Дієтична випічка: рецепти
Шоколадні кето капкейки
Інгредієнти:
- кокосове борошно 20 г
- яйце 4 шт
- вершкове масло 60 г
- какао порошок 30 г
- розпушувач 1 ч л
- ерітрітол за смаком
- сіль щіпка
- ванілін
Для крему: - вершки 33% 100 мл
- м’який сир 100 г
- вершкове масло 30 г
- ерітрітол (перемолоти в кавомолці) 40 г
Приготування:
- Розтопити на водяній бані масло, додати какао, ретельно перемішати.
- Нагріти духовку до 180 С.
- Змішати борошно, ерітрітол, сіль, розпушувач.
- Збити яйця з ваніліном і додати масло, какао.
- Потім поступово додавати борошно, ретельно розмішуючи. Повинна вийти консистенція густої сметани.
- Наповнити формочки і випікати 15 хв.
- Приготувати крем: збити вершки. В окремій ємності змішати міксером масло, сир і ерітролову пудру. Акуратно додати до вершків і перемішати. Можна додати трохи какао або розчинної кави.
- Остиглі капкейки прикрасити кремом, ягодами, шоколадом.
Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE
Шоколадні цукерки низьковуглеводні
Інгредієнти:
- какао-масло 100 г
- какао терте 200 г
- підсолоджувач 100 г
- ваніль трохи
- горіхи для начинки (не обов’язково)
Приготування:
- Натерти на крупній тертці какао-масло і розтопити його на паровій бані.
- Температура какао-масла не повинна перевищувати 40 градусів.
- Додати какао терте, ваніль.
- Злегка помішувати масу до повного розчинення какао, а потім додати підсолоджувач (якщо ерітрол – зробити з нього пудру в кавомолці).
- Добре перемішати масу і наповнити нею кулінарний мішок для того, щоб було зручніше заповнювати формочки.
- Наповнити силіконові формочки, попередньо поставити їх на жорстку підставку.
- Можна додати будь-які наповнювачі: пелюстки мигдалю, горіхи, в’ялені ягоди, цукати, поклавши їх зверху і чайною ложкою злегка “притопивши” в шоколад.
- Остудити при кімнатній температурі і помістити в холодильник.
Смачного!
Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE
LOW CARB ZONE
Підписуйтесь на розсилку "Цікаві статті"
Кожної пʼятниці ми надсилатимемо вам нові цікаві статті за тиждень у вашу поштову скриньку. Відписатися можна будь-коли. Наш контент на 100% безплатний.