Рецепт кульбабового вина

кульбабове вино рецепт

Таку рослину як кульбаба знає кожен, а ось про її корисність знають не всі. З давніх часів цю рослину називають “еліксир життя”. Кульбаба містить в собі золотий запас найкорисніших елементів.

До Всесвітнього дня кульбаби пропонуємо вам випробуваний рецепт кульбабового вина. Якщо ж ви не розумієте в чому сенс такого вина, то радимо прочитати чудову книгу Рея Бредбері «Кульбабове вино». Тільки не баріться, зараз саме час збирати кульбаби для вина.

Візьмеш літо в руку, націдиш літа в келишок (звісна річ, у манюсінький, у найменший, який є, щоб тільки крапелиночка вмістилася), а тоді піднесеш до рота, скуштуєш — і воно враз розтопить зимовий холод у твоїх жилах…

Рей Бредбері «Кульбабове вино»

Інгредієнти

  • квіти кульбаб – 1 л, банка
  • апельсини – 2 шт.
  • лимони – 2 шт.
  • родзинки – 1 ½ ст. л.
  • вода – 3 л
  • цукор 500 г
  • кульбаби 200 г

Покрокова інструкція (8 кроків)

  • Зібрати квіти кульбаб при сонячному світлі, коли вони відкриті.
  • Відділити жовті пелюстки від зеленої “чешечки”. Зручно робити, якщо двома пальцями натиснути на “чашечку” начебто вичавлюючи пелюстки, а другою рукою витягати пелюстки.
  • Скласти їх в літрову банку, пересипавши цукром.
  • Коли суцвіття пустять сік, це станеться на 2-3 день, додати склянку холодної кип’яченої води і залишити ще на 3-4 дні.
  • З апельсин і лимонів вичавити сік і покласти родзинки.
  • Настій процідити і додати сік з родзинками. Довести обсяг холоднії кип’яченої води до 3-х літрів. Накрити марлею і залишити для первинного бродіння.
  • Тільки-но почалося бродіння поставити під гідрозатвор.
  • Коли процес бродіння закінчиться, розлити по скляних пляшках, герметично закрити і помістити в темне місце на 4-6 місяців.

Декілька порад

  1. Збирайте квіти в сонячну погоду, коли вони найбільш розкриті.
  2. Не збирайте кульбаби вздовж доріг. Вони вбирають важкі метали з автомобільних викідів і можуть бути небезпечні для вживання.
  3. Не мийте квіти перед замочуванням. Так ви збережете пилок.

Кульбабове вино – напій рідкісний, ним ви зможете здивувати своїх друзів і близьких. Чим довше він буде витриманий, тим вишуканіший буде смак. Спробувати звичайно можна вже через декілька тижнів після закінчення бродіння, але все ж краще дати вину настоятися, тоді колір буде світло-бурштиновий, а смак буде більш витончений.

Кульбабове вино. У самих цих словах учувався смак літа. Те вино й було спіймане і закорковане в пляшках літо. І тепер, коли Дуглас знав — достеменно знав, — що він живий, що на те він і ходить по землі, аби бачити й відчувати увесь навколишній світ, йому здавалося цілком слушним запечатати й зберегти бодай частку свого нового знання і цього особливого врожайного дня, — щоб десь у січні, зимової днини, коли валитиме рясний сніг, тижнями не прозиратиме сонце і, можливо, сьогоднішнє чудо трохи призабудеться, відкоркувати пляшку і враз усе пригадати. Адже це літо мало стати літом нежданих чудес, і йому хотілося всі їх зберегти й позначити, так щоб потім, як тільки забагнеться, він міг спуститися навшпиньки в цю вогку сутінь і сягнути рукою до полиці…

Рей Бредбері «Кульбабове вино»

Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE

Стаття була цікавою?

Оцініть цю статтю!

Середній рейтинг 0 / 5. Кількість голосів: 0

Ще немає голосів. Будьте першими!

Дякуємо за відгук!

Підписуйтесь на нові статті!

Шкода, що стаття вам не сподобалась...

Дозвольте нам її покращити!

Розкажіть, будь ласка, що ми можемо виправити

Схожі статті

Ходімо далі? Наступна стаття
Copy link