Дієтичні рецепти паски

Дієтичні рецепти паски

Великодня паска – смачна, запашна святкова страва. Водночас, паска – дуже калорійна і непроста для травлення. Важливо, дотримуватись помірності у споживанні, особливо тим, хто дотримується дієти чи має дієтичні обмеження за призначенням лікаря, а також тим, хто розговляється після Великого посту.

Великдень – свято, традиції відзначення якого пов’язані з приготуванням і частуванням випічкою. Ми підготували рецепти паски без цукру й без глютену.

Ось деякі дієтичні рецепти паски від нашого каналу LOW CARB ZONE:


Паска без борошна

Паска без бороша рецепт без цукру без глютену

Інгредієнти:

  • кунжутове борошно (мигдалеве або кокосове) 125 г
  • яйце 3 шт
  • сироватковий протеїн 15 г (або псиліум)
  • ерітрітол 40 г
  • стевія за смаком
  • куркума щіпка
  • ванілін, сіль щіпка
  • лимонна цедра 1 ч л

Приготування:

  1. Змішати всі сухі інгредієнти.
  2. Збити яйця в пишну білу масу.
  3. З’єднати яйця з отриманою сухою сумішшю. Добре розмішати.
  4. Якщо форма не силіконова, то краще викласти в неї промаслений пергамент.
  5. Перекласти суміш в підготовлену форму на 3/4 об’єму.
  6. Випікати при температурі 180 С 30 хв.
  7. Готову паску діставати з форми після того як охолоне лежачи на боці.
  8. При охолодженні тісто опуститься приблизно на 1 см.
  9. Прикрасити шоколадною глазур’ю або білою глазур’ю.

Сирна паска

Сирна паска рецепт без цукру без глютену

Знадобиться форма 700-1000мл

Інгредієнти:

  • сир кисломолочний 250г
  • яйця 3 шт
  • кокосове борошно 70г (кількість залежить від вологості і жирності сиру)
  • підсолоджувач за смаком
  • розпушувач 1,5 ч л
  • ваніль 1 ч л
  • куркума щіпка
  • горіхи, цукати, сухофрукти за смаком, за бажанням
  • 1/3 ч л сухих або 1 ч л живих дріжджів (для аромату)

Приготування:

  1. Сир і яйця, ваніль і куркуму змішати блендером до однорідності.
  2. Змішати кокосове борошно, підсолоджувач і розпушувач і додати в сирно-яєчну суміш. Замісити тісто.
  3. Додати цукати і сухофрукти.
  4. Сформувати грудочку і помістити в форму.
  5. Поставити в духовку 180 С на 30-40 хв.
  6. Приготувати глазур з грецького йогурту з желатином.
  7. Прикрасити посипкою: посипка – підфарбована овочевими соками кокосова стружка.

🧁 Смачного!

Обирайте також рецепти корисної глазурі для декорування ваших пасочок.

Страви з вареними яйцями

Читайте нашу статтю: Страви з вареними яйцями

Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE

Стаття була цікавою?

Оцініть цю статтю!

Середній рейтинг 0 / 5. Кількість голосів: 0

Ще немає голосів. Будьте першими!

Дякуємо за відгук!

Підписуйтесь на нові статті!

Шкода, що стаття вам не сподобалась...

Дозвольте нам її покращити!

Розкажіть, будь ласка, що ми можемо виправити

Схожі статті

Ходімо далі? Наступна стаття
Copy link