З маком: пиріг та мафіни

З маком рецепти пиріг та мафіни

Готуйте смачну й дієтичну випічку до Маковея і просто так.

Рецепти пирога, коржиків і мафінів з маком, але без цукру і без глютену:

Маковий коржик

Інгредієнти:

  • мак 100 г
  • вершкове масло – 50 г
  • мигдалеве борошно 50 г
  • яйце 2 шт
  • підсолоджувач на смак 
  • ваніль на смак

Приготування:

  1. Подрібнити мак у кавомолці.
  2. Збити білки з половиною підсолоджувачу до стійкої піни.
  3. Масло збити з підсолоджувачем, що залишився, додати ваніль і жовтки.
  4. Змішайти із маком та мигдалевим борошном.
  5. Поступово додати  збиті білки.
  6. Наповнити форму для випікання тістом.
  7. Випікати при 175 °С 25-30 хв.

Маковий пиріг

маковий пиріг

Інгредієнти:

основа:

  • яйце 1 шт
  • масло вершкове 100 г
  • підсолоджувач (ерітрол) на смак
  • борошно кокосов 100 г
  • ванілін 
  • розпушувач 1 ч л

начинка:

  • мак 100 г
  • пелюстки мигдалю  30 г
  • масло вершкове 100 г
  • кокосова стружка 40 г
  • ерітрол 50 г
  • молоко кокосове 300 мл

Приготування:

  1. З’єднати кокосове борошно, ерітрол, ванілін, розпушувач, яйце і розтоплене масло — ретельно перемішати. 
  2. Залишити тісто на 15 хв. 
  3. Перемолоти блендером, попередньо замочений мак. 
  4. З’єднати вершкове масло і кокосове молоко і нагріти їх, щоб розтопити масло.
  5. Додати до кокосового молока мак, ерітрол і кокосову стружку. 
  6. Отриману суміш поварити до загустіння і дати охолонути. 
  7. Розподілити тісто по формі для випікання і випікати у духовці 180 С 10-15 хв. 
  8. Не виймаючи з форми на отриманий коржик викласти макову начинку і зверху посипати мигдалевими пелюстками. 
  9. Випікати у духовці 160С 30-40 хв. 
  10. Охолодити і поставити у холодильник ще на 3-4 год. 

 Лимонні мафіни з маком

Інгредієнти:

  • мигдалеве борошно 120 г
  • лляна мука 25 г
  • мак 20 г
  • розпушувач 1 ч л
  • ерітрітол + стевія за смаком
  • вершкове масло 30 г
  • вершки 30 мл
  • яйце 3 шт
  • цедра лимона з 2 шт
  • лимонний сік – 3 ст л
  • ванілін 1/2 ч л

Приготування:

  1. З’єднати миндалеве, лляне борошно, ерітрітол і мак — перемішати.
  2. Нагріти духовку до 170 °С. 
  3. Додати розтоплене масло, яйця і вершки. Перемішувати до однорідності.
  4. Додати в тісто розпушувач, стевію, ванілін, лимонну цедру і лимонний сік.
  5. Наповнити тістом формочки: краще силіконові.
  6. Випікати 18-20 хв.

Смачного!

Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE

Читайте нашу статтю: Яблучний пиріг: рецепт

Яблучний пиріг рецепт

Стаття була цікавою?

Оцініть цю статтю!

Середній рейтинг 0 / 5. Кількість голосів: 0

Ще немає голосів. Будьте першими!

Дякуємо за відгук!

Підписуйтесь на нові статті!

Шкода, що стаття вам не сподобалась...

Дозвольте нам її покращити!

Розкажіть, будь ласка, що ми можемо виправити

Схожі статті

Ходімо далі? Наступна стаття
Copy link