Готуйте смачну й дієтичну випічку до Маковея і просто так.
Рецепти пирога, коржиків і мафінів з маком, але без цукру і без глютену:
Маковий коржик
Інгредієнти:
- мак 100 г
- вершкове масло – 50 г
- мигдалеве борошно 50 г
- яйце 2 шт
- підсолоджувач на смак
- ваніль на смак
Приготування:
- Подрібнити мак у кавомолці.
- Збити білки з половиною підсолоджувачу до стійкої піни.
- Масло збити з підсолоджувачем, що залишився, додати ваніль і жовтки.
- Змішайти із маком та мигдалевим борошном.
- Поступово додати збиті білки.
- Наповнити форму для випікання тістом.
- Випікати при 175 °С 25-30 хв.
Маковий пиріг

Інгредієнти:
основа:
- яйце 1 шт
- масло вершкове 100 г
- підсолоджувач (ерітрол) на смак
- борошно кокосов 100 г
- ванілін
- розпушувач 1 ч л
начинка:
- мак 100 г
- пелюстки мигдалю 30 г
- масло вершкове 100 г
- кокосова стружка 40 г
- ерітрол 50 г
- молоко кокосове 300 мл
Приготування:
- З’єднати кокосове борошно, ерітрол, ванілін, розпушувач, яйце і розтоплене масло — ретельно перемішати.
- Залишити тісто на 15 хв.
- Перемолоти блендером, попередньо замочений мак.
- З’єднати вершкове масло і кокосове молоко і нагріти їх, щоб розтопити масло.
- Додати до кокосового молока мак, ерітрол і кокосову стружку.
- Отриману суміш поварити до загустіння і дати охолонути.
- Розподілити тісто по формі для випікання і випікати у духовці 180 С 10-15 хв.
- Не виймаючи з форми на отриманий коржик викласти макову начинку і зверху посипати мигдалевими пелюстками.
- Випікати у духовці 160С 30-40 хв.
- Охолодити і поставити у холодильник ще на 3-4 год.
Лимонні мафіни з маком

Інгредієнти:
- мигдалеве борошно 120 г
- лляна мука 25 г
- мак 20 г
- розпушувач 1 ч л
- ерітрітол + стевія за смаком
- вершкове масло 30 г
- вершки 30 мл
- яйце 3 шт
- цедра лимона з 2 шт
- лимонний сік – 3 ст л
- ванілін 1/2 ч л
Приготування:
- З’єднати миндалеве, лляне борошно, ерітрітол і мак — перемішати.
- Нагріти духовку до 170 °С.
- Додати розтоплене масло, яйця і вершки. Перемішувати до однорідності.
- Додати в тісто розпушувач, стевію, ванілін, лимонну цедру і лимонний сік.
- Наповнити тістом формочки: краще силіконові.
- Випікати 18-20 хв.
Смачного!
Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE
Читайте нашу статтю: Яблучний пиріг: рецепт

Підписуйтесь на розсилку "Цікаві статті"
Кожної пʼятниці ми надсилатимемо вам нові цікаві статті за тиждень у вашу поштову скриньку. Відписатися можна будь-коли. Наш контент на 100% безплатний.