З маком: пиріг та мафіни

З маком рецепти пиріг та мафіни

Готуйте смачну й дієтичну випічку до Маковея і просто так.

Рецепти пирога, коржиків і мафінів з маком, але без цукру і без глютену:

Маковий коржик

Інгредієнти:

  • мак 100 г
  • вершкове масло – 50 г
  • мигдалеве борошно 50 г
  • яйце 2 шт
  • підсолоджувач на смак 
  • ваніль на смак

Приготування:

  1. Подрібнити мак у кавомолці.
  2. Збити білки з половиною підсолоджувачу до стійкої піни.
  3. Масло збити з підсолоджувачем, що залишився, додати ваніль і жовтки.
  4. Змішайти із маком та мигдалевим борошном.
  5. Поступово додати  збиті білки.
  6. Наповнити форму для випікання тістом.
  7. Випікати при 175 °С 25-30 хв.

Маковий пиріг

маковий пиріг

Інгредієнти:

основа:

  • яйце 1 шт
  • масло вершкове 100 г
  • підсолоджувач (ерітрол) на смак
  • борошно кокосов 100 г
  • ванілін 
  • розпушувач 1 ч л

начинка:

  • мак 100 г
  • пелюстки мигдалю  30 г
  • масло вершкове 100 г
  • кокосова стружка 40 г
  • ерітрол 50 г
  • молоко кокосове 300 мл

Приготування:

  1. З’єднати кокосове борошно, ерітрол, ванілін, розпушувач, яйце і розтоплене масло — ретельно перемішати. 
  2. Залишити тісто на 15 хв. 
  3. Перемолоти блендером, попередньо замочений мак. 
  4. З’єднати вершкове масло і кокосове молоко і нагріти їх, щоб розтопити масло.
  5. Додати до кокосового молока мак, ерітрол і кокосову стружку. 
  6. Отриману суміш поварити до загустіння і дати охолонути. 
  7. Розподілити тісто по формі для випікання і випікати у духовці 180 С 10-15 хв. 
  8. Не виймаючи з форми на отриманий коржик викласти макову начинку і зверху посипати мигдалевими пелюстками. 
  9. Випікати у духовці 160С 30-40 хв. 
  10. Охолодити і поставити у холодильник ще на 3-4 год. 

 Лимонні мафіни з маком

Інгредієнти:

  • мигдалеве борошно 120 г
  • лляна мука 25 г
  • мак 20 г
  • розпушувач 1 ч л
  • ерітрітол + стевія за смаком
  • вершкове масло 30 г
  • вершки 30 мл
  • яйце 3 шт
  • цедра лимона з 2 шт
  • лимонний сік – 3 ст л
  • ванілін 1/2 ч л

Приготування:

  1. З’єднати миндалеве, лляне борошно, ерітрітол і мак — перемішати.
  2. Нагріти духовку до 170 °С. 
  3. Додати розтоплене масло, яйця і вершки. Перемішувати до однорідності.
  4. Додати в тісто розпушувач, стевію, ванілін, лимонну цедру і лимонний сік.
  5. Наповнити тістом формочки: краще силіконові.
  6. Випікати 18-20 хв.

Смачного!

Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE

Читайте нашу статтю: Яблучний пиріг: рецепт

Яблучний пиріг рецепт

Схожі статті

Share via
Copy link