Встигніть приготувати смачні десерти без цукру й без глютену з королевою літніх ягід – полуницею. Насолоджуйтесь смачним і запашним літом, з полуничкою!
Ви можете замінити полуницю у рецептах на інші ягоди, а взимку використовувати заморожені ягоди.

Пиріг полуничний без борошна
Інгредієнти:
- мигдалеве борошно 100 г
- яйце 7 шт
- ерітролл 100 г
- сіль 1/2 ч л
- розпушувач 2 ч л
- олія 25 г
- полуниця 100 г
Приготування:
- Збити яєчні білки.
- Змішати всі сухі інгредієнти.
- Нагріти духовку до 160 С.
- Збити яєчні жовтки з ерітролом, потім додати олію і збити трохи ще.
- На маленькій швидкості міксера до жовтків повільно додавати всі сухі інгредієнти, збивати до повного змішування.
- Додати яєчні білки і акуратно вмішати їх в тісто лопаткою.
- Викласти тісто в форму і покласти порізану полуницю зверху.
- Випікати 30-35 хв.

Читайте нашу статтю: Дієтична випічка: рецепти

Полуничний брауні без борошна
Інгредієнти:
- яйце 5 шт
- полуниця 200 г
- шоколад гіркий 150 г
- вершкове (кокосове) масло 180 г
- підсолоджувач за смаком
- ванілін за смаком
Приготування:
- Розтопити шоколад з маслом на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
- Збити міксером яйця з підсолоджувачем та ваніліном.
- Влити акуратно шоколад з маслом і ще раз збити.
- Наповнити силіконову форму для випічки.
- Разрівняти лопаткою, покласти зверху полуницю.
- Поставити в духовку 180 °C на 25-35 хв.
Чизкейк з полуницею

Складові:
- сир 500 г
- полуниця 800 г
- молоко 100 г
- желатин порошковий 40 г
- підсолоджувач за смаком
Приготування:
- Замочити 20 г желатину в холодному молоці на 20 хв.
- Потім нагріти його на повільному вогні до розчинення.
- Сир змішати з підсолоджувачем за смаком.
- Желатин в молоці охолодити і змішати з сиром до однорідності.
- Викласти сир з желатином в форму і поставити в холодильник.
- Подрібнити блендером 200 г полуниці, додати підсолоджувач за смаком.
- 300 г полуниці порізати і розкласти на сирний шар.
- Ще 20 г желатину замочити в 180 г води, дати набрякнути і потім нагріти на повільному вогні до повного розчинення.
- Змішати желатин з подрібненою полуницею, охолодити до кімнатної температури.
- Отриманим полуничним пюре залити полуницю на сирному шарі.
- Зверху на полуничне пюре викласти порізану полуницю, що залишилася.
- Поставити в холодильник на 3-4 год.
Смачного!
Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE