З полуничкою: рецепти

З полуничкою рецепти

Встигніть приготувати смачні десерти без цукру й без глютену з королевою літніх ягід – полуницею. Насолоджуйтесь смачним і запашним літом, з полуничкою! Крім того, полуниця має низь ку калорійність.

Ви можете замінити полуницю у рецептах на інші ягоди, а взимку використовувати заморожені ягоди.

Пиріг полуничний без борошна - рецепт. Пиріг без борошна, без глютена з полуницею.

Пиріг полуничний без борошна

Інгредієнти:

  • мигдалеве борошно 100 г
  • яйце 7 шт
  • ерітролл 100 г
  • сіль 1/2 ч л
  • розпушувач 2 ч л
  • олія 25 г
  • полуниця 100 г

Приготування:

  1. Збити яєчні білки.
  2. Змішати всі сухі інгредієнти.
  3. Нагріти духовку до 160 С.
  4. Збити яєчні жовтки з ерітролом, потім додати олію і збити трохи ще.
  5. На маленькій швидкості міксера до жовтків повільно додавати всі сухі інгредієнти, збивати до повного змішування.
  6. Додати яєчні білки і акуратно вмішати їх в тісто лопаткою.
  7. Викласти тісто в форму і покласти порізану полуницю зверху.
  8. Випікати 30-35 хв.

Читайте нашу статтю: Дієтична випічка: рецепти

Дієтична випічка рецепти
Полуничний брауні без борошна, рецепт брауні без цукру без глютену з полуницею

Полуничний брауні без борошна

Інгредієнти:

  • яйце 5 шт
  • полуниця 200 г
  • шоколад гіркий 150 г
  • вершкове (кокосове) масло 180 г
  • підсолоджувач за смаком
  • ванілін за смаком

Приготування:

  1. Розтопити шоколад з маслом на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
  2. Збити міксером яйця з підсолоджувачем та ваніліном.
  3. Влити акуратно шоколад з маслом і ще раз збити.
  4. Наповнити силіконову форму для випічки.
  5. Разрівняти лопаткою, покласти зверху полуницю.
  6. Поставити в духовку 180 °C на 25-35 хв.

Читайте нашу статтю: Цікаві факти про полуницю

Цікаві факти про полуницю
Тирамісу полуничний рецепт

Тирамісу полуничний

Інгредієнти:

для печива:

  • мигдалеве борошно 150 г
  • кокосове борошно 20 г
  • яйце 1 шт
  • підсолоджувач на смак
  • розпушувач 1 ч л
  • вершкове масло 30 г

начинка:

  • полуниця 400 г
  • лимонний сік 1 ч л
  • підсолоджувач на смак

для крему:

  • маскарпоне 200 г
  • вершки 30% 200 г 
  • підсолоджувач на смак 

для декору:

  • какао-порошок 1 ч л
  • темний шоколад
  • полуниця

Приготування:

  1. Розігріти духовку до 180ºС. 
  2. Приготувати печиво: 
    – змішати мигдалеве і кокосове борошно і розпушувач
    – окремо змішати вершкове масло з підсолоджувачем
    – додати яйце і добре збити
    – додати борошеяну суміш і збити міксером
    – кондитерським мішком видавити на пергамент «палички» шириною близько 1, 5-2 см
    – випікати в духовці 8-12 хв до золотистого кольору
    – дати охолонути.
  3. Приготувати крем: збити вершки з підсолоджувачем, додати маскарпоне і знову збити. 
  4. Приготувати начинку: полуницю (400 г), лимонний сік і підсолоджувач перебити блендером.
  5. Вмочити кожне печиво в ягідне пюре і викласти шарами в баночку або стаканчик: спочатку печиво, потім крем, потім знову печиво і крем, і так заповнюючи доверху банку.
  6. Посипати какао або тертим шоколадом, порізаною полуницею. 
  7. Поставити у холодильник.

Чизкейк з полуницею

Чизкейк з полуницею рецепт. Чизкейк без цукру й без глютену чк приготувати з полуницею.

Складові:

  • сир 500 г
  • полуниця 800 г
  • молоко 100 г
  • желатин порошковий 40 г
  • підсолоджувач за смаком

Приготування:

  1. Замочити 20 г желатину в холодному молоці на 20 хв.
  2. Потім нагріти його на повільному вогні до розчинення.
  3. Сир змішати з підсолоджувачем  за смаком.
  4. Желатин в молоці охолодити і змішати з сиром до однорідності.
  5. Викласти сир з желатином в форму і поставити в холодильник.
  6. Подрібнити блендером 200 г полуниці, додати підсолоджувач за смаком.
  7. 300 г полуниці порізати і розкласти на сирний шар.
  8. Ще 20 г желатину замочити в 180 г води, дати набрякнути і потім нагріти на повільному вогні до повного розчинення.
  9. Змішати желатин з подрібненою полуницею, охолодити до кімнатної температури.
  10. Отриманим полуничним пюре залити полуницю на сирному шарі.
  11. Зверху на полуничне пюре викласти порізану полуницю, що залишилася.
  12. Поставити в холодильник на 3-4 год.

Смачного!

Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE

Share via
Copy link