Встигніть приготувати смачні десерти без цукру й без глютену з королевою літніх ягід – полуницею. Насолоджуйтесь смачним і запашним літом, з полуничкою! Крім того, полуниця має низь ку калорійність.
Ви можете замінити полуницю у рецептах на інші ягоди, а взимку використовувати заморожені ягоди.

Пиріг полуничний без борошна
Інгредієнти:
- мигдалеве борошно 100 г
- яйце 7 шт
- ерітролл 100 г
- сіль 1/2 ч л
- розпушувач 2 ч л
- олія 25 г
- полуниця 100 г
Приготування:
- Збити яєчні білки.
- Змішати всі сухі інгредієнти.
- Нагріти духовку до 160 С.
- Збити яєчні жовтки з ерітролом, потім додати олію і збити трохи ще.
- На маленькій швидкості міксера до жовтків повільно додавати всі сухі інгредієнти, збивати до повного змішування.
- Додати яєчні білки і акуратно вмішати їх в тісто лопаткою.
- Викласти тісто в форму і покласти порізану полуницю зверху.
- Випікати 30-35 хв.
Читайте нашу статтю: Дієтична випічка: рецепти


Полуничний брауні без борошна
Інгредієнти:
- яйце 5 шт
- полуниця 200 г
- шоколад гіркий 150 г
- вершкове (кокосове) масло 180 г
- підсолоджувач за смаком
- ванілін за смаком
Приготування:
- Розтопити шоколад з маслом на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
- Збити міксером яйця з підсолоджувачем та ваніліном.
- Влити акуратно шоколад з маслом і ще раз збити.
- Наповнити силіконову форму для випічки.
- Разрівняти лопаткою, покласти зверху полуницю.
- Поставити в духовку 180 °C на 25-35 хв.
Читайте нашу статтю: Цікаві факти про полуницю


Тирамісу полуничний
Інгредієнти:
для печива:
- мигдалеве борошно 150 г
- кокосове борошно 20 г
- яйце 1 шт
- підсолоджувач на смак
- розпушувач 1 ч л
- вершкове масло 30 г
начинка:
- полуниця 400 г
- лимонний сік 1 ч л
- підсолоджувач на смак
для крему:
- маскарпоне 200 г
- вершки 30% 200 г
- підсолоджувач на смак
для декору:
- какао-порошок 1 ч л
- темний шоколад
- полуниця
Приготування:
- Розігріти духовку до 180ºС.
- Приготувати печиво:
– змішати мигдалеве і кокосове борошно і розпушувач
– окремо змішати вершкове масло з підсолоджувачем
– додати яйце і добре збити
– додати борошеяну суміш і збити міксером
– кондитерським мішком видавити на пергамент «палички» шириною близько 1, 5-2 см
– випікати в духовці 8-12 хв до золотистого кольору
– дати охолонути. - Приготувати крем: збити вершки з підсолоджувачем, додати маскарпоне і знову збити.
- Приготувати начинку: полуницю (400 г), лимонний сік і підсолоджувач перебити блендером.
- Вмочити кожне печиво в ягідне пюре і викласти шарами в баночку або стаканчик: спочатку печиво, потім крем, потім знову печиво і крем, і так заповнюючи доверху банку.
- Посипати какао або тертим шоколадом, порізаною полуницею.
- Поставити у холодильник.
Чизкейк з полуницею

Складові:
- сир 500 г
- полуниця 800 г
- молоко 100 г
- желатин порошковий 40 г
- підсолоджувач за смаком
Приготування:
- Замочити 20 г желатину в холодному молоці на 20 хв.
- Потім нагріти його на повільному вогні до розчинення.
- Сир змішати з підсолоджувачем за смаком.
- Желатин в молоці охолодити і змішати з сиром до однорідності.
- Викласти сир з желатином в форму і поставити в холодильник.
- Подрібнити блендером 200 г полуниці, додати підсолоджувач за смаком.
- 300 г полуниці порізати і розкласти на сирний шар.
- Ще 20 г желатину замочити в 180 г води, дати набрякнути і потім нагріти на повільному вогні до повного розчинення.
- Змішати желатин з подрібненою полуницею, охолодити до кімнатної температури.
- Отриманим полуничним пюре залити полуницю на сирному шарі.
- Зверху на полуничне пюре викласти порізану полуницю, що залишилася.
- Поставити в холодильник на 3-4 год.
Смачного!
Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE
Підписуйтесь на розсилку "Цікаві статті"
Кожної пʼятниці ми надсилатимемо вам нові цікаві статті за тиждень у вашу поштову скриньку. Відписатися можна будь-коли. Наш контент на 100% безплатний.