З полуничкою: рецепти

З полуничкою рецепти

Встигніть приготувати смачні десерти без цукру й без глютену з королевою літніх ягід – полуницею. Насолоджуйтесь смачним і запашним літом, з полуничкою! Крім того, полуниця має низь ку калорійність.

Ви можете замінити полуницю у рецептах на інші ягоди, а взимку використовувати заморожені ягоди.

Пиріг полуничний без борошна - рецепт. Пиріг без борошна, без глютена з полуницею.

Пиріг полуничний без борошна

Інгредієнти:

  • мигдалеве борошно 100 г
  • яйце 7 шт
  • ерітролл 100 г
  • сіль 1/2 ч л
  • розпушувач 2 ч л
  • олія 25 г
  • полуниця 100 г

Приготування:

  1. Збити яєчні білки.
  2. Змішати всі сухі інгредієнти.
  3. Нагріти духовку до 160 С.
  4. Збити яєчні жовтки з ерітролом, потім додати олію і збити трохи ще.
  5. На маленькій швидкості міксера до жовтків повільно додавати всі сухі інгредієнти, збивати до повного змішування.
  6. Додати яєчні білки і акуратно вмішати їх в тісто лопаткою.
  7. Викласти тісто в форму і покласти порізану полуницю зверху.
  8. Випікати 30-35 хв.

Читайте нашу статтю: Дієтична випічка: рецепти

Дієтична випічка рецепти
Полуничний брауні без борошна, рецепт брауні без цукру без глютену з полуницею

Полуничний брауні без борошна

Інгредієнти:

  • яйце 5 шт
  • полуниця 200 г
  • шоколад гіркий 150 г
  • вершкове (кокосове) масло 180 г
  • підсолоджувач за смаком
  • ванілін за смаком

Приготування:

  1. Розтопити шоколад з маслом на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
  2. Збити міксером яйця з підсолоджувачем та ваніліном.
  3. Влити акуратно шоколад з маслом і ще раз збити.
  4. Наповнити силіконову форму для випічки.
  5. Разрівняти лопаткою, покласти зверху полуницю.
  6. Поставити в духовку 180 °C на 25-35 хв.

Читайте нашу статтю: Цікаві факти про полуницю

Цікаві факти про полуницю
Тирамісу полуничний рецепт

Тирамісу полуничний

Інгредієнти:

для печива:

  • мигдалеве борошно 150 г
  • кокосове борошно 20 г
  • яйце 1 шт
  • підсолоджувач на смак
  • розпушувач 1 ч л
  • вершкове масло 30 г

начинка:

  • полуниця 400 г
  • лимонний сік 1 ч л
  • підсолоджувач на смак

для крему:

  • маскарпоне 200 г
  • вершки 30% 200 г 
  • підсолоджувач на смак 

для декору:

  • какао-порошок 1 ч л
  • темний шоколад
  • полуниця

Приготування:

  1. Розігріти духовку до 180ºС. 
  2. Приготувати печиво: 
    – змішати мигдалеве і кокосове борошно і розпушувач
    – окремо змішати вершкове масло з підсолоджувачем
    – додати яйце і добре збити
    – додати борошеяну суміш і збити міксером
    – кондитерським мішком видавити на пергамент «палички» шириною близько 1, 5-2 см
    – випікати в духовці 8-12 хв до золотистого кольору
    – дати охолонути.
  3. Приготувати крем: збити вершки з підсолоджувачем, додати маскарпоне і знову збити. 
  4. Приготувати начинку: полуницю (400 г), лимонний сік і підсолоджувач перебити блендером.
  5. Вмочити кожне печиво в ягідне пюре і викласти шарами в баночку або стаканчик: спочатку печиво, потім крем, потім знову печиво і крем, і так заповнюючи доверху банку.
  6. Посипати какао або тертим шоколадом, порізаною полуницею. 
  7. Поставити у холодильник.

Чизкейк з полуницею

Чизкейк з полуницею рецепт. Чизкейк без цукру й без глютену чк приготувати з полуницею.

Складові:

  • сир 500 г
  • полуниця 800 г
  • молоко 100 г
  • желатин порошковий 40 г
  • підсолоджувач за смаком

Приготування:

  1. Замочити 20 г желатину в холодному молоці на 20 хв.
  2. Потім нагріти його на повільному вогні до розчинення.
  3. Сир змішати з підсолоджувачем  за смаком.
  4. Желатин в молоці охолодити і змішати з сиром до однорідності.
  5. Викласти сир з желатином в форму і поставити в холодильник.
  6. Подрібнити блендером 200 г полуниці, додати підсолоджувач за смаком.
  7. 300 г полуниці порізати і розкласти на сирний шар.
  8. Ще 20 г желатину замочити в 180 г води, дати набрякнути і потім нагріти на повільному вогні до повного розчинення.
  9. Змішати желатин з подрібненою полуницею, охолодити до кімнатної температури.
  10. Отриманим полуничним пюре залити полуницю на сирному шарі.
  11. Зверху на полуничне пюре викласти порізану полуницю, що залишилася.
  12. Поставити в холодильник на 3-4 год.

Смачного!

Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE

Стаття була цікавою?

Оцініть цю статтю!

Середній рейтинг 0 / 5. Кількість голосів: 0

Ще немає голосів. Будьте першими!

Дякуємо за відгук!

Підписуйтесь на нові статті!

Шкода, що стаття вам не сподобалась...

Дозвольте нам її покращити!

Розкажіть, будь ласка, що ми можемо виправити

Схожі статті

Ходімо далі? Наступна стаття
Copy link