Фалафель. Рецепт приготування фалафель.

А що сьогодні? 

День фалафель. 

Фалафель – східний фастфуд, смачний і корисний. Цю страву часто додають у меню прихильники здорового харчування, вегетаріанці, а також ті, хто потребують безглютенової дієти. Міжнародний день фалафель відзначають щорічно 12 червня.

Можна приготувати у фритюрі, можна запекти в духовці.


Рецепт фалафель. Страва з нуту. Як приготувати фалафель.

Інгредієнти:


  • нут 250г
  • ріпчаста цибуля 100г
  • зелень 1 великий пучок (петрушка, м’ята, кінза)
  • часник 2-3 зубчики
  • куркума за смаком
  • розпушувач 1/2 ч л
  • олія для фритюру
  • сіль і перець, інші спеції за смаком
  • лимонний сік (1/2 лимона) за бажанням

Приготування:

  1. Замочити сухий нут в холодній воді на ніч.
  2. Після нут потрібно промити.
  3. Вимочений нут прокрутити через м’ясорубку — два рази, або іншим способом подрібнити до однорідності.
  4. При подрібненні нуту додати і перетерти цибулю, часник, листя петрушки, м’яти і кінзи, спеції і розпушувач і сіль.
  5. Можна додати трохи води — фарш не повинен бути занадто крутим.
  6. Ретельно все подрібнивши — поставити в холодильник, мінімум на 1 год.
  7. У глибокій каструлі розігріти масло для фритюру 180С.
  8. Скачати з фалафелевої маси кульки діаметром 2-3 см.
  9. У гарячому маслі обсмажити до рум’яної скоринки. Викласти на паперові рушники, дати стекти зайвому жиру.
  10. Якщо у духовці – випікати при 180 С протягом 30-40 хв.

До страви доречно буде приготувати соус. Рецепти шукайте на LOW CARB ZONE.

Смачного!

Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE