– День фалафель.
Фалафель – східний фастфуд, смачний і корисний. Цю страву часто додають у меню прихильники здорового харчування, вегетаріанці, а також ті, хто потребують безглютенової дієти. Міжнародний день фалафель відзначають щорічно 12 червня.
Можна приготувати у фритюрі, можна запекти в духовці.

Інгредієнти:
- нут 250г
- ріпчаста цибуля 100г
- зелень 1 великий пучок (петрушка, м’ята, кінза)
- часник 2-3 зубчики
- куркума за смаком
- розпушувач 1/2 ч л
- олія для фритюру
- сіль і перець, інші спеції за смаком
- лимонний сік (1/2 лимона) за бажанням
Приготування:
- Замочити сухий нут в холодній воді на ніч.
- Після нут потрібно промити.
- Вимочений нут прокрутити через м’ясорубку — два рази, або іншим способом подрібнити до однорідності.
- При подрібненні нуту додати і перетерти цибулю, часник, листя петрушки, м’яти і кінзи, спеції і розпушувач і сіль.
- Можна додати трохи води — фарш не повинен бути занадто крутим.
- Ретельно все подрібнивши — поставити в холодильник, мінімум на 1 год.
- У глибокій каструлі розігріти масло для фритюру 180С.
- Скачати з фалафелевої маси кульки діаметром 2-3 см.
- У гарячому маслі обсмажити до рум’яної скоринки. Викласти на паперові рушники, дати стекти зайвому жиру.
- Якщо у духовці – випікати при 180 С протягом 30-40 хв.
До страви доречно буде приготувати соус. Рецепти шукайте на LOW CARB ZONE.
Смачного!
Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE
Підписуйтесь на розсилку "Цікаві статті"
Кожної пʼятниці ми надсилатимемо вам нові цікаві статті за тиждень у вашу поштову скриньку. Відписатися можна будь-коли. Наш контент на 100% безплатний.