Фалафель: рецепт

Фалафель. Рецепт приготування фалафель.

А що сьогодні? 

День фалафель. 

Фалафель – східний фастфуд, смачний і корисний. Цю страву часто додають у меню прихильники здорового харчування, вегетаріанці, а також ті, хто потребують безглютенової дієти. Міжнародний день фалафель відзначають щорічно 12 червня.


Можна приготувати у фритюрі, можна запекти в духовці.

Рецепт фалафель. Страва з нуту. Як приготувати фалафель.

Інгредієнти:

  • нут 250г
  • ріпчаста цибуля 100г
  • зелень 1 великий пучок (петрушка, м’ята, кінза)
  • часник 2-3 зубчики
  • куркума за смаком
  • розпушувач 1/2 ч л
  • олія для фритюру
  • сіль і перець, інші спеції за смаком
  • лимонний сік (1/2 лимона) за бажанням

Приготування:

  1. Замочити сухий нут в холодній воді на ніч.
  2. Після нут потрібно промити.
  3. Вимочений нут прокрутити через м’ясорубку — два рази, або іншим способом подрібнити до однорідності.
  4. При подрібненні нуту додати і перетерти цибулю, часник, листя петрушки, м’яти і кінзи, спеції і розпушувач і сіль.
  5. Можна додати трохи води — фарш не повинен бути занадто крутим.
  6. Ретельно все подрібнивши — поставити в холодильник, мінімум на 1 год.
  7. У глибокій каструлі розігріти масло для фритюру 180С.
  8. Скачати з фалафелевої маси кульки діаметром 2-3 см.
  9. У гарячому маслі обсмажити до рум’яної скоринки. Викласти на паперові рушники, дати стекти зайвому жиру.
  10. Якщо у духовці – випікати при 180 С протягом 30-40 хв.

До страви доречно буде приготувати соус. Рецепти шукайте на LOW CARB ZONE.

Смачного!

Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE

Стаття була цікавою?

Оцініть цю статтю!

Середній рейтинг 0 / 5. Кількість голосів: 0

Ще немає голосів. Будьте першими!

Дякуємо за відгук!

Підписуйтесь на нові статті!

Шкода, що стаття вам не сподобалась...

Дозвольте нам її покращити!

Розкажіть, будь ласка, що ми можемо виправити

Схожі статті

Ходімо далі? Наступна стаття
Copy link