5 квітня у світі відзначають Міжнародний день супу. Відзначайте цей день приготуванням супу і частуванням ним! Суп може бути повсякденною стравою, а може стати основою святкового столу.
Суп — це страва, яку досить легко приготувати, навіть, велику кількість порцій. Головне, робити це з любов’ю та креативністю.
«У першокласному супі набагато більше мистецтва, ніж у другосортному живописі.» — говорив про суп Абрахам Маслоу. А композитор Людвіг ван Бетховен вважав, що «Тільки чиста серцем людина може зробити хороший суп.»
Від нашого каналу LOW CARB ZONE для вас рецепти смачних і корисних супчиків:
Грибний суп-пюре
Інгредієнти:
(на 2 порції)
- печериці 120 г
- цибуля 1/2 шт
- вершки 10% 200 мл
- оливкова олія 1 ст л
- сіль, перець за смаком
- зелень для прикраси
Приготування:
- Печериці обсмажити з цибулею, сіллю, перцем на оливковій олії.
- Підігріти вершки (не до кипіння). Влити до грибів і трохи поварити (не до кипіння).
- Подрібнити все блендером.
- Прикрасити смаженими грибочками і зеленню.
Гарбузовий суп-пюре
Інгредієнти:
- гарбуз 500 г
- картопля за бажанням (1-2шт)
- морква 1 шт
- цибуля 1 шт
- вершки 150 мл
- спеції (паприка, мускатний горіх, імбир, чорний і червоний перець) – за смаком
- сіль за смаком
- вершкове масло за смаком
- рослинна олія 1 ст л
- насіння гарбуза для прикраси
Приготування:
- Гарбуз почистити і нарізати великими кубиками.
- Моркву і цибулю – великими кільцями.
- Тушкувати гарбуз, цибулю і моркву на сковороді на рослинному маслі.
- Якщо використовуєте картоплю, відварити її в невеликій кількості води.
- У киплячу воду (кількість залежить від бажаної густоти супу) перемістити тушковані овочі або додати їх в каструлю з картоплею.
- Подрібнити в пюре за допомогою блендера, додати вершки і спеції за смаком, варити ще 5 хв.
- При подачі, за бажанням додати вершкове масло, гарбузове насіння, інші насіння або зелень.
Смачного!
Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE
Підписуйтесь на розсилку "Цікаві статті"
Кожної пʼятниці ми надсилатимемо вам нові цікаві статті за тиждень у вашу поштову скриньку. Відписатися можна будь-коли. Наш контент на 100% безплатний.