Яскраві страви – рецепти з моркви

Яскраві страви рецепти з моркви

4 квітня відзначається Міжнародний день моркви. Значимість цього овоча у раціоні здорового харчування важко переоцінити. Як основний і додатковий інгредієнт у стравах морква – це завжди смачно й корисно. Від нашого каналу LOW CARB ZONE для вас добірка незвичайних рецептів страв з моркви.

Морквяні котлети

Рецепт морквяних котлет

Інгредієнти:

  • морква 300 г
  • яйце 2 шт
  • твердий сир 50 г
  • вершки 2 ст л
  • псилліум 2 ч л (можна без нього)
  • сіль, спеції за смаком
  • олія для смаження

Приготування:


  1. Моркву натерти на крупній тертці.
  2. Сир натерти на дрібній тертці.
  3. З’єднати всі інгредієнти, добре перемішати.
  4. Акуратно формувати котлетки.
  5. Смажити на сковорідці під кришкою, перегортаючи.

Перекус з моркви

Перекус з моркви рецепт

Інгредієнти:

  • морква 3 шт ⠀
  • оливкова олія 3 ст л
  • куркума на смак ⠀
  • сіль на смак ⠀ ⠀
  • базилік на смак ⠀⠀
  • каррі на смак ⠀⠀

Приготування:

  1. Моркву почистити і нарізати довгими скибочками.
  2. У мисці змішати олію, сіль, спеції і вмочити скибочки.
  3. Викласти морквяні палички на деко і частиною олії і спеції, що залишились, полити моркву.
  4. Поставити в духовку 200°С на 10-15 хв.
  5. Подавати морквяні палички з домашнім майонезом або соусом (рецепти на Телеграм каналі).

Морквяний рулет з сирною начинкою

Рецепт морквяного рулету з сирною начинкою

Складові:

  • морква 500 г
  • яйце 3 шт
  • рикотта 200 г
  • кисломолочний сир 200 г
  • часник 2 зубчики
  • кріп 20 г
  • помідор 1 шт
  • розпушувач 1 ч л
  • олія 1 ст л
  • сіль, спеції на смак

Приготування:

  1. Моркву помити і варити 20 хв.
  2. Варену моркву натерти на самій дрібній тертці або подрібнити блендером.
  3. У морквяне пюре додати жовтки і перемішати.
  4. Білки збити до стійких піків і додати до морквяного пюре.
  5. Додати спеції, посолити і додати розпушувач. Перемішати складаючими рухами зверху вниз.
  6. Деко застелити пергаментом і можна змастити його олією.
  7. Розподілити по деку рівномірно морквяне тісто і випікати у духовці 180°С 20 хв.
  8. Приготувати начинку: помідор нарізати дрібними кубиками, часник розчавити, кріп дрібно порубати.
  9. Поєднати кисломолочний сир і рікоту, додати помідор, часник, кріп, сіль, спеції — перемішати, поставити в холодильник.
  10. Готовий корж дістати з духовки, зняти папір і скачати в рулет, помістивши в чистий рушник. Дати охолонути.
  11. Через годину розкрити корж, розподілити по ньому начинку і скачати рулет з начинкою.
  12. Загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник на 1 год.

Морквяний пиріг

Морквяний пиріг

Інгредієнти:

  • яйце 4 шт
  • морква 2 шт (200 г)
  • кокосове борошно 4 ст л
  • борошно з льону 1 ст л
  • кокосова стружка 2 ст л
  • вершкове масло 50 г
  • підсолоджувач на смак (ерітрол + стевія)
  • волоські горіхи 50 г
  • кориця 1 ч л
  • ванілін 1 ч л
  • сіль 1/2 ч л
  • розпушувач 1/2 ч л

Соус для декору

  • вершки 33% 200 мл
  • вершковий сир 3 ст л
  • ваніль і підсолоджувач на смак

Приготування:

  • Збити яйця з сіллю, підсолоджувачем, ваніллю і корицею.
  • Додати до яєчної суміші все борошно, стружку, розпушувач і замісити тісто.
  • Розтопити вершкове масло і злегка теплим додати його до тіста.
  • На дрібній тертці натерти моркву, подрібнити горіхи, додати в тісто і добре перемішати.
  • Форму для випічки змазати вершковим маслом або використати пергамент.
  • Випікати в духовці 180°С 40-45 хв.
  • Приготувати соус: збити вершки до загустіння, додати кремовий сир, ванілін і підсолоджувач і ще раз збити.

 Смачного!

Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE

Читайте також: Цікаві факти про моркву

Цікаві факти про моркву

Стаття була цікавою?

Оцініть цю статтю!

Середній рейтинг 5 / 5. Кількість голосів: 3

Ще немає голосів. Будьте першими!

Дякуємо за відгук!

Підписуйтесь на нові статті!

Шкода, що стаття вам не сподобалась...

Дозвольте нам її покращити!

Розкажіть, будь ласка, що ми можемо виправити

Схожі статті

Обсудити статтю на форумі

Ходімо далі? Наступна стаття
Copy link