4 квітня відзначається Міжнародний день моркви. Значимість цього овоча у раціоні здорового харчування важко переоцінити. Як основний і додатковий інгредієнт у стравах морква – це завжди смачно й корисно. Від нашого каналу LOW CARB ZONE для вас добірка незвичайних рецептів страв з моркви.
Морквяні котлети

Інгредієнти:
- морква 300 г
- яйце 2 шт
- твердий сир 50 г
- вершки 2 ст л
- псилліум 2 ч л (можна без нього)
- сіль, спеції за смаком
- олія для смаження
Приготування:
- Моркву натерти на крупній тертці.
- Сир натерти на дрібній тертці.
- З’єднати всі інгредієнти, добре перемішати.
- Акуратно формувати котлетки.
- Смажити на сковорідці під кришкою, перегортаючи.
Перекус з моркви

Інгредієнти:
- морква 3 шт ⠀
- оливкова олія 3 ст л
- куркума на смак ⠀
- сіль на смак ⠀ ⠀
- базилік на смак ⠀⠀
- каррі на смак ⠀⠀
Приготування:
- Моркву почистити і нарізати довгими скибочками.
- У мисці змішати олію, сіль, спеції і вмочити скибочки.
- Викласти морквяні палички на деко і частиною олії і спеції, що залишились, полити моркву.
- Поставити в духовку 200°С на 10-15 хв.
- Подавати морквяні палички з домашнім майонезом або соусом (рецепти на Телеграм каналі).
Морквяний рулет з сирною начинкою

Складові:
- морква 500 г
- яйце 3 шт
- рикотта 200 г
- кисломолочний сир 200 г
- часник 2 зубчики
- кріп 20 г
- помідор 1 шт
- розпушувач 1 ч л
- олія 1 ст л
- сіль, спеції на смак
Приготування:
- Моркву помити і варити 20 хв.
- Варену моркву натерти на самій дрібній тертці або подрібнити блендером.
- У морквяне пюре додати жовтки і перемішати.
- Білки збити до стійких піків і додати до морквяного пюре.
- Додати спеції, посолити і додати розпушувач. Перемішати складаючими рухами зверху вниз.
- Деко застелити пергаментом і можна змастити його олією.
- Розподілити по деку рівномірно морквяне тісто і випікати у духовці 180°С 20 хв.
- Приготувати начинку: помідор нарізати дрібними кубиками, часник розчавити, кріп дрібно порубати.
- Поєднати кисломолочний сир і рікоту, додати помідор, часник, кріп, сіль, спеції — перемішати, поставити в холодильник.
- Готовий корж дістати з духовки, зняти папір і скачати в рулет, помістивши в чистий рушник. Дати охолонути.
- Через годину розкрити корж, розподілити по ньому начинку і скачати рулет з начинкою.
- Загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник на 1 год.
Морквяний пиріг

Інгредієнти:
- яйце 4 шт
- морква 2 шт (200 г)
- кокосове борошно 4 ст л
- борошно з льону 1 ст л
- кокосова стружка 2 ст л
- вершкове масло 50 г
- підсолоджувач на смак (ерітрол + стевія)
- волоські горіхи 50 г
- кориця 1 ч л
- ванілін 1 ч л
- сіль 1/2 ч л
- розпушувач 1/2 ч л
Соус для декору
- вершки 33% 200 мл
- вершковий сир 3 ст л
- ваніль і підсолоджувач на смак
Приготування:
- Збити яйця з сіллю, підсолоджувачем, ваніллю і корицею.
- Додати до яєчної суміші все борошно, стружку, розпушувач і замісити тісто.
- Розтопити вершкове масло і злегка теплим додати його до тіста.
- На дрібній тертці натерти моркву, подрібнити горіхи, додати в тісто і добре перемішати.
- Форму для випічки змазати вершковим маслом або використати пергамент.
- Випікати в духовці 180°С 40-45 хв.
- Приготувати соус: збити вершки до загустіння, додати кремовий сир, ванілін і підсолоджувач і ще раз збити.
Смачного!
Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE
Читайте також: Цікаві факти про моркву

Підписуйтесь на розсилку "Цікаві статті"
Кожної пʼятниці ми надсилатимемо вам нові цікаві статті за тиждень у вашу поштову скриньку. Відписатися можна будь-коли. Наш контент на 100% безплатний.
Обсудити статтю на форумі