Рецепт дієтичного шашличку, що можна приготувати у духовці та на грилі: куряче м’ясо та томати у поєднанні зі смачним та корисним соусом песто.
Цей рецепт ідеально підходить для відзначення Всесвітнього дня шашлику, який святкують 9 липня. Коли нема можливості приготувати справжній шашлик на грилі, то домашній варіант – у духовці.
Курячий шашлик з песто
Інгредієнти:
- песто 1 чашка
- куряче філе 700 г
- помідори черрі 500г
- сіль і перець за смаком
Приготування:
- Нарізати філе кубиками 3-4 см.
- Змішати курку і песто — маринувати 30 хв.
- Нанизати на шампури курку і помідори черрі, додати сіль і перець за смаком.
- Розігріти гриль на середньому вогні або духовку до 200 С, час готування залежить від потужності духовки, на грилі близько 12 хв.
- Готові шашлички полити соусом песто.
Смачного!
Рецепт соусу песто

Песто – класичний італійський соус. Смачно, корисно, легко приготувати, поєднується з багатьма стравами і продуктами, чудова заправка для салатів, особливо, з томатами.
Густоту соусу можна регулювати кількістю олії або сиру.
Горіхи, масло і сир можна замінювати на інші види, більш доступні, результат буде інший, але все одно отримаєте смачний соус. Експериментуйте!
Інгредієнти:
- базилік пучок
- кедровий горіх 20 г
- оливкова олія 100 мл
- пармезан 20 г
- часник 2 зубчики
- сіль щіпка
- лимонний сік (за смаком, за бажанням)
Приготування:
- Пармезан попередньо натерти на тертці.
- Всі компоненти змішати за допомогою блендера.
- Зберігати в холодильнику не більше 3-х діб.
Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE
Підписуйтесь на розсилку "Цікаві статті"
Кожної пʼятниці ми надсилатимемо вам нові цікаві статті за тиждень у вашу поштову скриньку. Відписатися можна будь-коли. Наш контент на 100% безплатний.