Всесвітній день яйця

В 1996 році під час віденської конференції Міжнародна яєчна комісія проголосила, що відтепер у другу п’ятницю жовтня буде проводитися Всесвітній день яйця. Комісія заявила, що є як мінімум 12 аргументів на користь цього свята. І більшість (включаючи виробників яєць) погодилися з цією пропозицією.

Яйця – універсальний продукт, тому вони популярні у кулінарії різних країн. Відзнатіти цей день можна, приготувавши для себе та рідних частування:

  • Яєчню
  • Омлет
  • Запіканку
  • Безе
  • Фрітатту
  • Тортілью
  • Пашот
  • Флан

Дослідження підтвердили, що потрібно і корисно вживати цей продукт регулярно. В яйцях міститься багато поживних речовин, вітамінів, мінералів та антиоксидантів, які лікують різні хвороби. Яйця, на відміну від м’яса, не підвищують рівень холестерину.

Рекомендовано
Кончина апостола та євангеліста Івана Богослова відзначається щорічно 9 жовтня.