
Всесвітній день яйця
В 1996 році під час віденської конференції Міжнародна яєчна комісія проголосила, що відтепер у другу п’ятницю жовтня буде проводитися Всесвітній день яйця. Комісія заявила, що є як мінімум 12 аргументів на користь цього свята. І більшість (включаючи виробників яєць) погодилися з цією пропозицією.
Яйця – універсальний продукт, тому вони популярні у кулінарії різних країн. Відзнатіти цей день можна, приготувавши для себе та рідних частування:
- Яєчню
- Омлет
- Запіканку
- Безе
- Фрітатту
- Тортілью
- Пашот
- Флан
Дослідження підтвердили, що потрібно і корисно вживати цей продукт регулярно. В яйцях міститься багато поживних речовин, вітамінів, мінералів та антиоксидантів, які лікують різні хвороби. Яйця, на відміну від м’яса, не підвищують рівень холестерину.