Міжнародний день суші

Міжнародний день суші

18 червня кожного року світ відзначає неофіційне, проте смачне свято – Міжнародний день суші. Подію започаткував Кріс Де Мей у 2009 році, створивши сторінку на Facebook, котра присвячена його улюбленій страві.

Підпишіться на наші канали у Viber чи Telegram і ми нагадаємо вам про всі актуальні свята та події на кожен день.

Суші – це традиційна японська страва, що складається з рису, різноманітних морепродуктів або м’яса, нерідко додають зелень/водорості та плавлений сир. В європейських країнах найчастіше зустрічаються такі різновиди суші, як макі-дзуші (закручені у норі) та ніґірі-дзуші (спресований рис, покритий рибою). Символ японської кухні зародився у Південній Азії, а у 7 столітті розповсюдився Японією. Саме рисові суші виникли аж у 17 столітті.

  • Цікаво, що в Японії суші попередньо намазують соусом васабі, а не подають окремо на стіл, як це заведено в Європі.

18 червня обов’язково скуштуйте суші: чи то ресторанні, чи приготовані власними руками. Влаштуйте веселу суші-вечірку, запросивши справжніх прихильників цієї страви. У разі, якщо ви жодного разу не їли азійської смакоти, Міжнародний день суші покликаний виправити дану ситуацію.

Позначки: