Всесвітній день рубця

Всесвітній день рубця

24 жовтня відзначається таке незвичайне свято, як день рубця. Засновники цього дня вважають, що цьому цінному продукту не приділяють заслуженої уваги, та намагаються повернути йому популярність.

Рубець є одним з відділів шлунка жуйних тварин. Страви з нього присутні у багатьох національних кухнях. З нього готують смачні супи, засмажують з вином, сиром та зеленню, роблять холодні закуски.

Прославив страви з рубця знаменитий англійський чиновник Семюель Піпс, який яскраво описав їх у своєму щоденнику. 24 жовтня 1662 року він розповів про насолоду, отриману від чудового блюда з рубцем під час своєї вечері з дружиною. 

Відзначити це свято дуже просто. Достатньо купити рубець, знайти цікавий рецепт, приготувати його та покликати гостей. Для багатьох буде несподіванкою існування цього дня, але це може стати цікавою та доброю традицією.

Позначки: