
Міжнародний день фалафель
Щорічно 12 червня світ відзначає смачне свято – Міжнародний день фалафелю.
Читайте нашу статтю: Як приготувати хумус?

Смажені кульки – фалафель
Що ж це за страва така – фалафель? У фритюрі смажать кульки із вмістом бобових (найчастіше з нуту), зверху посипають різноманітними прянощами (карі, коріандром, куркумою, зірою тощо).
Схожі події:
🧆 Міжнародний день Начос
🧆 Всесвітній день рису
🧆 Міжнародний день піци
Підпишіться на наші канали у Viber чи Telegram і ми нагадаємо вам про всі актуальні свята та події на кожен день.
Фалафель – давня страва, котра виникла на Близькому Сході, хоч існують також інші теорії виникнення. Зараз смачні кульки є символом Ізраїлю та не менш популярні у країнах Сходу. Фалафель нерідко вважається частиною вегетаріанської та вуличної кухні, коли бобові кульки завертають в лаваш та додають різні овочі, соус, зелень.
12 червня – чудова можливість познайомитись з цією стародавньою стравою, покуштувавши в закладі чи навіть приготувавши самостійно.