День кулінарів

День кулінарів

25 липня відзначаємо День кулінарів (Culinarians Day) – свято кулінарної майстерності, що присвячене вшануванню кухарів та шеф-кухарів усього світу. Вітаємо усіх хто готує вишукані та смачні страви!

Ці кулінарні професіонали щоразу роблять похід в ресторан не лише приємним, але й справжнім святом. Цей день – чудова нагода подякувати шеф-кухарю або кухареві у вашому житті за все, що вони роблять щодня.

Схожі події:
🧑🏻‍🍳Міжнародний день кухаря і кулінара
🧑🏻‍🍳 Міжнародний День супу
🧑🏻‍🍳 Міжнародний день млинця

Підпишіться на наші канали у Viber чи Telegram і ми нагадаємо вам про всі актуальні свята та події на кожен день.

Історія виникнення Дня кулінара

Походження Дня кулінара залишається неясним. Підозрюють, що свято було вигадане десь після 2005 року, можливо, кимось, хто працює в кулінарній сфері, або тим, хто високо цінує те, роботу кухарів та поварів. Цей день відзначається щорічно, щоб вшанувати мистецтво кулінарії та кухарів, які ним займаються.

Кулінар, або шеф-кухар, є експертом у мистецтві приготування та презентації їжі. Вони працюють у готелях і ресторанах по всьому світу, годуючи людей, які замовляють їжу. Шеф-кухарі повинні розумітися на харчовій науці, харчуванні та дієтах. Вони мають творчо підходити до їжі, яку готують, і дбати про здоров’я людей.

Капелюх, який носять шеф-кухарі, називається Toque Blanche, що в перекладі з французької означає білий капелюх. Вважається, що висота капелюха символізує старшинство і ранг шеф-кухаря на кухні, а складки на капелюсі виражають кваліфікацію шеф-кухаря.

День кулінара святкують, проводячи безліч кулінарних заходів, конкурсів, шоу та багато іншого.

Люди також можуть відсвяткувати цей день з друзями та родиною, приготувавши нові рецепти. Популярним способом приєднатися до святкування є поширення зображення або відео рецепту разом з інформацією про його приготування в соціальних мережах з хештегом #CulinariansDay.

Якщо ви професійний кулінар, то це день, щоб відпочити і розслабитися. Якщо ви не є кулінарним експертом, то знайдіть час, щоб подякувати кухареві або шеф-кухареві.

Цікаві факти про їжу

  • Страх того, що арахісове масло прилипне до піднебіння і вдавиться ним, називається арахібутирофобією.
  • Фунтовий торт отримав свою назву тому, що в його рецепті спочатку використовували по фунту кожного інгредієнта.
  • Гарячий шоколад походить від стародавніх майя та ацтеків, які використовували його для релігійних церемоній.
  • Огірки складаються приблизно на 96% з води.
  • Кавун насправді не найбільша у світі ягода, а окремий тип плоду, що називається гарбузиною.
  • Кількість зустрічних спіралей в суцвітті капусти Романеско (romanesco означає «римська») описується двома сусідніми числами Фібоначчі.
  • Желатин виготовляють шляхом виварювання кісток, копит і хрящів тварин, таких як корови, свині та кури.
  • Ананас — це трава (трав’яниста рослина), а вчені застосовують до нього назви «тропічний плід» чи «супліддя».
  • Якщо журавлина свіжа, то вона відскочить, якщо її кинути об стіл.
  • Ескімо винайшов 11-річний Френк Епперсон.
  • У Стародавньому Єгипті часник і цибулю давали робітникам як частину їхньої зарплати.
  • Серед численних традиційних італійських десертів, всесвітню популярність отримав лише «тирамісу». Цікавий факт, що його вигадали лише у 1970-х.

Читайте нашу статтю: 10 цікавих фактів про піцу

цікаві факти про піцу
Позначки:
Copy link