цікаві факти про піцу
  1. Ренато Віола – знаменитий кухар з Італії, що готує піцу із найдорожчих інгредієнтів. До складу страви може входити соковите м’ясо кальмара, лангуста та омара, декілька видів ікри та сир, створений із молока молодих корів. Попри високу ціну – €8300, піца користується великою популярністю.
  2. Дюма, мандруючи Неаполем, присвятив цілий розділ методикам та рецептурі приготування справжньої італійської піци у своїх подорожніх записках. У цьому розділі можна знайти рецепти страви на основі найрізноманітніших інгредієнтів: сало, оливкова олія, анчоуси та свіжі томати, сир та цибуля.
  3. Піца вважалася невибагливою стравою для зубожілих людей. Її можна було приготувати з будь-чого, що дозволено вживати у їжу. Основою традиційно було розкатане тісто із твердих сортів борошна, а у якості начинки використовували лише томати, рясно посипані спеціями та олією. Ситна страва добре втамовувала голод.
  4. Вегетаріанська страва, за основу якої беруть овочі та морепродукти, може служити чудовою профілактикою захворювань. Запобігання інсульту, а також насичення клітин організму корисними вітамінами та мікроелементами у тому числі є ключовою властивістю італійської піци.
  5. Парфуми із чарівним ароматом справжньої італійської піци можна придбати у парфумерного бренду Деметер. Високий попит на туалетну воду зумовлений насамперед її незвичністю. За невисоку ціну, а саме 2 долари, можна відчути на собі аромат піци.
  6. Офісні співробітники в Америці страждають від заборони замовлення піци на робоче місце. Вважається, що незліченна кількість ділової документації була зіпсована саме жирними слідами рук, які були забруднені апетитною італійською стравою.
  7. У кожній країні піца має власну відмінну особливість. Наприклад, в Америці піца вирізняється своєю висотою – майже у 2 рази вище неапольського оригіналу. Також відбувається заміна деяких інгредієнтів у начинці: у Франції додають смажені яйця, а у Китаї розкладають начинку, не залишаючи вільних країв.
  8. Справжня італійська піца традиційно може бути приготована за 1,5 хвилини у спеціальній дров’яній печі за температури 400 градусів. Дотримання класичної рецептури надає страві характерної м’якості всередині та хрусткої скоринки ззовні. Піца повинна бути ароматною та рум’яною, не підгорілою.
  9. На стіл подають гарячу піцу, при цьому важливо слідкувати за її температурою. Найсмачніша страва – лишень з печі. У посудині її ділять на шматочки, гострячок загортають всередину, а основну частину, трикутничок, скручують у формі кораблику. Такі маніпуляції проводяться, щоб начинка не стікала вниз.
  10. Основа рецептури піци походить від звичайнісінького коржа із начинкою. Саме через таку елементарність та простоту приготування страви, довгий час у світі йдуть суперечки, хто ж має право називатися засновником піци: вікінги, єгиптяни чи все ж таки італійці.

Більше цікавих фактів на нашій «Планеті фактів» в Телеграмі. Приєднуйтесь!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
дієтична піца - рецепт

Читайте нашу статтю: Дієтична піца

Було цікаво❓Поділіться з друзями! 👇

Рекомендовано
Рецепти дієтичної піци. Корисні піци: ⭕ Піца без борошна ⭕…