- У барменів є одне правило, яке вони не повинні порушувати за будь-яких умов. Воно полягає у тому, що забороненими темами для розмови є політика та релігія. Опинившись «не на тому боці», бармен може накликати гнів не тільки на себе, але й зіпсувати репутацію всього закладу та призвести до проблем у власників.
- Професійним захворюванням барменів є варикоз. Це пояснюється тим, що представникам цієї професії доводиться понад вісім годин на день проводити на ногах. Також до списку проблем зі здоров’ям часто входить пияцтво, тому що клієнти постійно бажають пригостити бармена коктейлем.
- У деяких країнах чайові можна оплатити карткою або залишити готівку. Але існують заклади, де замість грошей краще віддячити бармену алкогольним напоєм на його вибір. Тому, збираючись у подорож, не зайвим буде дізнатися про правила тамтешніх питних закладів.
- До останнього часу вважалось, що для бармена освіта не потрібна, адже працювати за барною стійкою може будь-яка людина. Але зараз вимоги до рівня обслуговування виросли настільки, що гарний бартендер повинен мати знання не тільки у сфері приготування напоїв, а й знати основи психології та маркетингу.
- Бармени здебільшого заробляють на чайових, а не на фіксованій платні, яка може бути дуже низькою. Саме тому, відвідуючи бар, не забудьте додатково віддячити людині, яка зробила для вас смачний коктейль.
- Як натяк на те, що клієнту вже досить вживати алкоголь, бармен може подати келих безалкогольного пива за рахунок закладу. У більшості випадків це запобігає необхідності насильно виводити з бару відвідувача, що надміру випив.
- Згідно з Книгою рекордів Гіннеса, найстарішим барменом світу є мешканець Пенсільванії Анджело Каммарата. Його стаж за барною стійкою складає 79 років. Юнаком він почав працювати у барі у 1933 році. У часи Другої світової війни пішов на фронт, а після її закінчення повернувся на своє робоче місце, де й продовжував працювати усе життя.
- Англійка Доллі Севіл працювала за стійкою бару 74 роки. На той час, коли Доллі вирішила піти на пенсію, їй виповнився 101 рік. За роки праці вона подала клієнтам близько 2 мільйонів пінт пива.
- Міхаель Штурм з Німеччини став світовим рекордсменом після того, як переніс у руках на відстань 40 метрів одночасно 26 келихів пива, розливши по дорозі не більше 10% напою. Зараз він заявляє, що ретельно готується до того, щоб утримати на 3 келихи більше.
- Барт Уейн з Бельгії не залишав робочого місця протягом 102 годин поспіль. Його визнано найвитривалішим барменом у світі. Свій рекорд Уейн поставив у кафе «Плентьє» у Східній Фландрії. Наприкінці кожної години йому належало 5 хвилин відпочинку. Якщо Уейн відмовлявся від перерви, хвилини накопичувалися. Таким чином рекордсмен зміг поспати 45 хвилин.
Читайте нашу статтю: 10 цікавих фактів про віскі

Більше цікавих фактів на нашій «Планеті фактів» в Телеграмі. Приєднуйтесь!
Було цікаво❓Поділіться з друзями! 👇