Всесвітній день виробників піци

Всесвітній день виробників піци (Всесвітній день піцайоло)

Всесвітній день виробників піци або Всесвітній день піцайоло (World Pizza Makers Day) відзначають 25 жовтня. Це особливе свято, присвячене одній з найулюбленіших страв у світі та майстрам, що її готують. Від галасливих вулиць Неаполя до жвавих міст Сполучених Штатів піца пройшла довгий шлях, завоювавши серця і смакові рецептори мільйонів людей.

Схожі події:
🍕 Національний день піци з сиром в США
🍕 Міжнародний день піци
🍕 День стійкої гастрономії

Підпишіться на наші канали у Viber чи Telegram і ми нагадаємо вам про всі актуальні свята та події на кожен день.

Походження піци

Історія піци бере свій початок у 18 столітті в Неаполі, Італія. Всупереч поширеній думці, піца не була глобальним явищем з самого початку. Саме в Неаполі народилася піца, якою ми її знаємо сьогодні. Місто, яке на той час було не частиною Італії, а власним королівством, стало свідком створення цієї культової страви. Працююча біднота, відома як “лаццароні”, яка жила в скромних помешканнях або навіть просто неба, шукала доступну їжу. Так з’явилися пиріжкоподібні коржі, прикрашені різноманітними начинками, які згодом перетворилися на сучасну піцу.

Читайте нашу статтю: 10 цікавих фактів про піцу

цікаві факти про піцу

Вітаємо піцамейкерів

Хоча багато хто з нас може задовольнитися тим, що закине заморожену піцу в духовку, справжнє мистецтво приготування піци – це ремесло, яке відточується роками. Справжні піцайоло ретельно замішують тісто вручну, забезпечуючи ідеальну текстуру та консистенцію. Вони також володіють досвідом, щоб змішати правильний баланс спецій і трав, створюючи свої унікальні соуси, які відрізняють їхні піци від інших. У Всесвітній день піцайоло ми не тільки насолоджуємося цією смачною стравою, але й вшановуємо досвід цих майстрів, висловлюючи вдячність за їхній внесок у світову кухню.

Як віздначити Всесвітній день піцайоло?

  • Приготуйте власну піцу. Використайте цей день як можливість спробувати свої сили у приготуванні піци. Від замішування тіста до вибору улюбленої начинки – насолоджуйтеся процесом і смакуйте результат.
  • Піца на весь день. Чому б і ні? Їжте піцу на сніданок, обід і вечерю!
  • Подякуйте майстрам. Якщо ви замовляєте піцу у цей день, знайдіть хвилинку, щоб подякувати майстрам за їхню важку працю та відданість справі.

Читайте нашу статтю: Дієтична піца

дієтична піца - рецепт
Позначки:
Share via
Copy link