5 лютого щорічно відзначається Всесвітній день Нутелли. Це смаколик створений італійцями (Пьєтро Ферреро), що задовольнить смаки любителів шоколаду та лісових горіхів. Цей продукт може вживатись як самодостатня страва і як доповнення до інших десертів, млиців, тостів, круасанів, печива тощо. В поєднанні із збитими вершками – чудова основа для створення тортів та тістечок.
Цікаво, що склад промислового продукту значно відрізняється для різних країн. Наприклад, італійська нутелла містить менше цукру, ніж французька. Раніше використовували арахисову олію, а зараз для низки країн – пальмову. І вміст какао у продукті теж різниться для різних країн – більш високий для європеських.
Насолоджуватись смаком та безпечно для здоров’я можна, коли десерти вживаються без надмірностей у кількості та зготовлені власноруч, з обраних вами інгредієнтів. Ми ж пропонуємо приготувати «Нутеллу» по-домашньому:
Нутелла без цукру
Інгредієнти:
- борошно з фундука 250 г (готове борошно або подрібнений блендером фундук)
- вершкове масло 70 г
- підсолоджувач за смаком (ерітрітол обов’язково кавомолкою перетерти на пудру)
- какао порошок 50 г
- сіль за смаком
Приготування:
- Вершкове масло має бути кімнатної температури.
- З’єднати всі інгредієнти та ретельно перемішати блендером, до отримання однорідної блискучої маси.
Смачного!
Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE
Підписуйтесь на розсилку "Цікаві статті"
Кожної пʼятниці ми надсилатимемо вам нові цікаві статті за тиждень у вашу поштову скриньку. Відписатися можна будь-коли. Наш контент на 100% безплатний.