Нутелла по-домашньому

Нутелла по-домашньому рецепт

5 лютого щорічно відзначається Всесвітній день Нутелли. Це смаколик створений італійцями (Пьєтро Ферреро), що задовольнить смаки любителів шоколаду та лісових горіхів. Цей продукт може вживатись як самодостатня страва і як доповнення до інших десертів, млиців, тостів, круасанів, печива тощо. В поєднанні із збитими вершками – чудова основа для створення тортів та тістечок. 

Цікаво, що склад промислового продукту значно відрізняється для різних країн. Наприклад, італійська нутелла містить менше цукру, ніж французька. Раніше використовували арахисову олію, а зараз для низки країн – пальмову. І вміст какао у продукті теж різниться для різних країн – більш високий для європеських. 

Насолоджуватись смаком та безпечно для здоров’я можна, коли десерти вживаються без надмірностей у кількості та зготовлені власноруч, з обраних вами інгредієнтів. Ми ж пропонуємо приготувати «Нутеллу» по-домашньому:

Нутелла без цукру

Інгредієнти:

  • борошно з фундука 250 г (готове борошно або подрібнений блендером фундук)
  • вершкове масло 70 г
  • підсолоджувач за смаком (ерітрітол обов’язково кавомолкою перетерти на пудру)
  • какао порошок 50 г
  • сіль за смаком

Приготування:

  1. Вершкове масло має бути кімнатної температури. 
  2. З’єднати всі інгредієнти та ретельно перемішати блендером, до отримання однорідної блискучої маси. 

Смачного!

Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE

Було цікаво❓Поділіться з друзями! 👇

Share via
Copy link