День вітаміну С

День вітаміну С

Щорічно 4 квітня відзначається День вітаміну С.

Чим корисний вітамін С для організму людини? В першу чергу, він сприяє зниженню артеріального тиску, також захищає нашу шкіру та допомагає при створенні колагену, корисним він буде й для зміцнення імунітету, а ще вітамін С позитивно впливає на пам’ять та мислення.

Найкращі джерела вітаміну С – свіжі фрукти й овочі без термічної обробки (броколі, шпинат, цитрусові, петрушка, полуниця, ківі тощо).

Мета Дня вітаміну С – підвищення поінформованості суспільства щодо важливості цього вітаміну в раціоні.

  • Цікаво, що першим вітаміном у вигляді таблеток став саме вітамін С. До речі, в більшості тварин він виробляється самостійно, тому вони не мають проблем з серцевими нападами.
Позначки:
Copy link