Суп – перша страва

Суп перша страва

5 квітня у світі відзначають Міжнародний день супу. Відзначайте цей день приготуванням супу і частуванням ним! Суп може бути повсякденною стравою, а може стати основою святкового столу. 

Суп — це страва, яку досить легко приготувати, навіть, велику кількість порцій. Головне, робити це з любов’ю та креативністю.

«У першокласному супі набагато більше мистецтва, ніж у другосортному живописі.» — говорив про суп Абрахам Маслоу. А композитор Людвіг ван Бетховен вважав, що «Тільки чиста серцем людина може зробити хороший суп.»


Від нашого каналу LOW CARB ZONE для вас рецепти смачних і корисних супчиків:

Грибний суп-пюре

Грибний суп-пюре рецепт

Інгредієнти:

(на 2 порції)

  • печериці 120 г
  • цибуля 1/2 шт
  • вершки 10% 200 мл
  • оливкова олія 1 ст л
  • сіль, перець за смаком
  • зелень для прикраси

Приготування:

  1. Печериці обсмажити з цибулею, сіллю, перцем на оливковій олії.
  2. Підігріти вершки (не до кипіння). Влити до грибів і трохи поварити (не до кипіння).
  3. Подрібнити все блендером.
  4. Прикрасити смаженими грибочками і зеленню.

Гарбузовий суп-пюре

Гарбузовий суп-пюре рецепт

Інгредієнти:

  • гарбуз 500 г
  • картопля за бажанням (1-2шт)
  • морква 1 шт
  • цибуля 1 шт
  • вершки 150 мл
  • спеції (паприка, мускатний горіх, імбир, чорний і червоний перець) – за смаком
  • сіль за смаком
  • вершкове масло за смаком
  • рослинна олія 1 ст л
  • насіння гарбуза для прикраси

Приготування:

  1. Гарбуз почистити і нарізати великими кубиками.
  2. Моркву і цибулю – великими кільцями.
  3. Тушкувати гарбуз, цибулю і моркву на сковороді на рослинному маслі.
  4. Якщо використовуєте картоплю, відварити її в невеликій кількості води.
  5. У киплячу воду (кількість залежить від бажаної густоти супу) перемістити тушковані  овочі або додати їх в каструлю з картоплею.
  6. Подрібнити в пюре за допомогою блендера, додати вершки і спеції за смаком, варити ще 5 хв.
  7. При подачі, за бажанням додати вершкове масло, гарбузове насіння, інші насіння або зелень.

 Смачного!

Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE

Стаття була цікавою?

Оцініть цю статтю!

Середній рейтинг 0 / 5. Кількість голосів: 0

Ще немає голосів. Будьте першими!

Дякуємо за відгук!

Підписуйтесь на нові статті!

Шкода, що стаття вам не сподобалась...

Дозвольте нам її покращити!

Розкажіть, будь ласка, що ми можемо виправити

Схожі статті

Ходімо далі? Наступна стаття
Copy link