Міжнародний день бекону

Міжнародний день бекону

Міжнародний день бекону відзначається щороку у першу суботу вересня перед національним святом США, Днем праці. Це найулюбленіше неофіційне свято людей, які не уявляють свій раціон без апетитного делікатесу.

Існують дві версії виникнення заходу. Дехто впевнений, що день бекону запровадили мешканці міста Бредфорд зі штату Массачусетс у 2000 році. Інші володіють інформацією, що у 2004 році святкування заходу задумала група аспірантів Каліфорнійського університету, що в Колорадо. Їм так полюбився засолений шматок м’яса, що вони вирішили влаштувати свято, присвячене йому, а для поширення події створили блог.

Святкування включає організацію громадських зібрань та вечірок, під час яких влаштовують конкурси з поїдання апетитного продукту. Дехто експериментує, поєднуючи бекон з продуктами, які на перший погляд несумісні між собою, сподіваючись знайти оригінальний смак.

  • В середньому за рік один американець з‘їдає 18 фунтів (близько 8 кг) смачного делікатесу, а дохід від його продажів сягає 4 млрд доларів.
  • Також в США було встановлено рекорд з поїдання бекону. Метт Стоні за 5 хв справився зі 182 ласими шматочками (7600 кал).
  • У Лас-Вегасі існує офіційно визнана Об’єднана церква Бекону. В цей день в ній проводять святкові Беконослужіння, вінчають пари та віддають гроші у благодійні фонди.

Цікаво, що до цієї дати присвятили випуск таких продуктів з ароматом бекону, як майонез, попкорн та сіль. А деякі виробники пішли далі та запропонували бальзам для губ зі смаком соковитої смаженої свинини та поштові конверти у вигляді стейків.

Особливість святкування Міжнародного дня бекону полягає у тому, щоб весело провести час із рідними та друзями. Приєднатися можуть навіть вегетаріанці, насолоджуючись смаком соєвого бекону.

Позначки: