Всесвітній день «Нутелли»

Всесвітній день «Нутелли»

5 лютого кожного року світ відзначає Всесвітній День «Нутелли». Свято започаткувала блогер Сара Россо на своїй сторінці у 2007 році, а інтернет-простір швидко підхопив цю ініціативу.

Читайте нашу статтю: Нутелла по-домашньому

Нутелла по-домашньому рецепт

Шоколадно-горіхова паста

«Нутелла» – це назва шоколадно-горіхової пасти. Своє походження вона веде з Італії, а саме з міста Альба. Кондитер П’єтро Ферреро у 1946 році вирішив виробляти шоколадні батончики, але какао тоді було в дефіциті. З цієї причини, крім какао-масла, Ферреро додавав у свої смаколики лісові горіхи. Ці солодощі припали до смаку покупцям. До 1964 горіхова паста мала назву «Суперкрем», а потім син П’єтро – Мікеле – перейменував продукт.

Смачні події:
🍪 День морозива на сніданок
🍪 Міжнародний день торта
🍪 Всесвітній день шоколаду

Підпишіться на наші канали у Viber чи Telegram і ми нагадаємо вам про всі актуальні свята та події на кожен день.

Традиційно, щорічно обирається амбасадор «Нутелли», який є абсолютним прихильником цих ласощів. Амбасадор повинен розповідати людям про пасту.

Цікаві факти про Всесвітній день «Нутелли»

  • Кожні 2,5 секунди на планеті продається одна банка «Нутелли».
  • До речі, родина Ферреро тримає в секреті подробиці рецептури шоколадно-горіхової пасти.
  • На кожну баночку «Нутелли» витрачається 50 горіхів.

Цукор – основний інгредієнт

Незважаючи на велику кількість горіхів, більшу частину складу пасти становить все ж таки цукор, тому регулярне її споживання шкідливе для вашого здоров’я. В інтернет-просторі існує багато домашніх рецептів шоколадно-горіхової пасти, тому можна підібрати для себе більш корисний варіант та приготувати його самотужки.

Більше рецептів страв без цукру й без глютену ви знайдете на нашому телеграм каналі LOW CARB ZONE.

Позначки:
Share via
Copy link