Міжнародний день поширення інформації про продовольчі втрати і харчових відходах

Міжнародний день поширення інформації про продовольчі втрати і харчові відходи

Починаючи з 29 вересня 2019 року світ відзначає Міжнародний день поширення інформації про продовольчі втрати та харчові відходи. Цей день було започатковано за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН як захід для підвищення суспільної свідомості щодо важливості цієї проблеми та шляхів її вирішення. Ідея полягає у тому, щоб до 2030 року скоротити кількість харчових відходів удвічі на душу населення. Метою даної програми є покращення та оптимізація харчової промисловості, розподілу та розповсюдженню продовольства в світі. 

Скорочення харчових втрат та відходів здатне:

  • забезпечити кращий доступ до продуктів харчування найбільш вразливим верствам населення світу;
  • зменшення викиду парникових газів;
  • зменшення навантаження на водні та земельні ресурси;
  • збільшення продуктивності та економічного зросту.

Прагнення до безвідходного використання продуктів харчування – головна задача, яку поставила Генасамблея ООН перед світовим суспільством.

Позначки:
Copy link