День розчинної кави

День розчинної кави

1 квітня кожного року відзначається День розчинної кави. Дата святкування обрана на честь дати офіційної презентації цього напою в 1938 році у Швейцарії. Хімік Макс Моргенталер працював над створенням розчинної кави цілих сім років.

Переваги та недоліки розчинної кави

Розчинна кава має величезну популярність через швидкість і зручність приготування. Адже увесь рецепт полягає в тому, щоб насипати у чашку необхідну кількість гранул та залити окропом. Таку каву виготовляють з кавових зерен, які перетворюють у гранули або порошок за допомогою дегідратації.

  • Потрібно знати, що напій з розчинної кави є доволі шкідливим для здоров’я. Наприклад, наявність небезпечних хімікатів у складі, які додають для посилення аромату й смаку, негативно впливає на організм. 

Читайте нашу статтю: Шоколадно-кавові факти

Шоколадно-кавові цікаві факти
Позначки:
Share via
Copy link