День іспанської паельї

День іспанської паельї

27 березня кожного року відзначається смачне свято – День іспанської паельї.

Схожі події:
🍲 Міжнародний день Начос
🍲 Міжнародний день піци
🍲 Міжнародний день гострої та гарячої їжі

Підпишіться на наші канали у Viber чи Telegram і ми нагадаємо вам про всі актуальні свята та події на кожен день.

Слово “паелья” походить від валенсійського “paella” і перекладається як пательня. Паелья є традиційною стравою іспанців, яку, власне, й готують на великій сковорідці. Основа страви – це рис чи, рідше, макарони. Паелья може бути як м’ясною, так і з різноманітними морепродуктами. Серце страви – соус, до якого обов’язково додають шафран та оливкову олію.

До речі, вживати назву «паелья» розпочали у 1900 році. Спочатку страва була звичною їжею простих рибалок, які готували рис на березі моря.


Готування паельї  для іспанців кожного разу є святковим. Для цієї події вони можуть спеціально збирати велику родину, неспішно тушкувати страву годинами, розмовляти, давати поради щодо приготування.

Позначки: