Міжнародний день кашаси

Міжнародний день кашаси

Щороку 12 червня відзначається Міжнародний день кашаси (International Cachaca Day). Цей день відзначається на честь найпопулярнішого дистильованого алкоголю в Бразилії, який виготовляють із соку цукрової тростини.

понад 500 років і став символом бразильської культури. Це важливий культурний продукт, що сприяє економіці та є частино культурної спадщині країни.

У Бразилії також відзначають Національний день кашаси 13 вересня. Обидві дати відзначення Дня кашаси мають історичне походження і пов’язані з подіями, коли португальці (Бразилія була тоді колонією Португалії) забороняли продаж і і виробництво цього напою. Це виклаикало обурення і простести серед населення і призвело до повстання 12 червня 1744 року.

У цей день багато людей святкують, випиваючи коктейлі на основі кашаси та досліджують її історію та культурне значення.

Схожі події:
✔️ Всесвітній день шампанського
✔️ Міжнародний день пива
✔️ Всесвітній день сидру

Підпишіться на наші канали у Viber чи Telegram і ми нагадаємо вам про всі актуальні свята та події на кожен день.

Святкування Міжнародного дня кашаси дає людям можливість дослідити різноманітність кашаси як базового алкоголю в коктейлях. У багатьох барах і ресторанах по всьому світу в цей день пропонують спеціальні меню з напоями на основі кашаси. Крім того, на честь цієї події по всій Бразилії проводиться кілька заходів і фестивалів.

Що таке кашаса?

Кашаса – це традиційний алкогольний напій, який виробляється в Бразилії з цукрової тростини.

Як правильно пити кашасу?

Бразильці найчастіше використовують кашасу в основному в чистому вигляді. Вони радять пити кашасу маленькими ковтками, смакуючи кожну краплю. Найкраще трохи потримати напій у роті, злегка перегортаючи його язиком.

Чим кашаса відрізняється від рому?

Кашасу роблять із соку цукрової тростини, а ром – з патоки; сама технологія виробництва теж відрізняється, їх трохи по-різному переганяють та витримують. Білий ром і кашасу частіше використовують у коктейлях, а ром тривалої витримки краще пити у чистому вигляді.

Позначки:
Copy link