День злакового батончика

День злакового батончика

День злакового батончика (Granola Bar Day) або День мюслі-батончика відзначається 21 січня. Це день, щоб оцінити цей зручний і поживний перекус, який став основним продуктом у багатьох дієтах по всьому світу.

Гранола, попередник мюслі, була винайдена в 1863 році доктором Джеймсом Калебом Джексоном. Спочатку вона називалася “гранула” і виготовлялася з борошна грубого помелу в поєднанні з фруктами та овочами. Пізніше Джон Харві Келлогг працював над тим, щоб зробити гранолу більш привабливою для пацієнтів. Перетворення розсипчастої мюслі в компактну форму батончика приписують Стенлі Мейсону, хоча про справжнього винахідника точаться суперечки.

Схожі події:
🌾 День здорового харчування
🌾 Міжнародний День супу
🌾 Всесвітній день здорового харчування
Підпишіться на наші канали у Viber чи Telegram і ми нагадаємо вам про всі актуальні свята та події на кожен день.

З чого складається злаковий батончик?

Батончик зазвичай складається з вівсяних пластівців, які містять багато білків і корисних волокон, у поєднанні з такими інгредієнтами, як мед, масло або сиропи. Потім ці інгредієнти запікають, щоб отримати твердий батончик. Існують також жувальні різновиди мюслі, які або недовго випікаються, або іноді залишаються повністю сирими.

Користь мюслі для здоров’я

Виготовлені зі здорових інгредієнтів, мюслі мають низку переваг для здоров’я. Вони є чудовим джерелом цільного зерна, горіхів, насіння та сухофруктів. Ці інгредієнти сприяють поліпшенню здоров’я різними способами:

  • Цільнозернові продукти: Такі продукти, як кіноа та вівсяні пластівці, містять багато клітковини, що сприяє зниженню ваги, покращує кровообіг, знижує кров’яний тиск та покращує роботу травлення.
  • Сушені фрукти, горіхи та насіння: Вони багаті на вітаміни та антиоксиданти, які допомагають запобігти пошкодженню клітин, хворобам серця та раку.
  • Недоліком мюслі-батончика промислового виробництва є додавання цукру та пальмової олії. Якщо бачите ці інгредієнти у складі батончика, то його користь під сумнівом.

Приготування власних мюслі-батончиків

Один з найкращих способів відсвяткувати День злакового батончика — приготувати власні батончики мюслі. Це дозволить вам контролювати інгредієнти та переконатися, що вони корисні для здоров’я. Базовий рецепт домашнього батончика мюслі може включати овес, інші злаки, грубі продукти, такі як сухофрукти та горіхи, підсолоджувачі, такі як мед або кленовий сироп, жир або олію, а також ароматизатори, такі як ваніль або кориця.

Як вибрати правильний батончик мюслі

Купуючи мюслі, важливо обирати батончики без додавання цукру, солі, штучних підсолоджувачів або інгредієнтів високого ступеня переробки. Шукайте батончики, що містять менше 10 грамів цукру, щонайменше 3 грами клітковини та 5 грамів білка.

Щоб відсвяткувати День злакового батончика, ви можете спробувати приготувати власні батончики, поділитися ними з друзями та родиною або розповісти іншим про користь цього поживного перекусу. Це день, коли варто оцінити зручність і користь мюслі для здоров’я, незалежно від того, чи ви мандрівник, якому потрібно швидко зарядитися енергією, чи людина, яка шукає здоровий перекус у дорозі.

День злакового батончика — це не просто свято перекусу, це поширення здорового способу життя та простоти поживного харчування. Тож 21 січня поласуйте цільнозерновим батончиком, а ще краще — зробіть його власноруч, і насолоджуйтеся цим смачними й корисним ласощами!

Коли будемо відзначати День злакового батончика?

РікДатаДень
202521 січняВівторок
202621 січняСереда
202721 січняЧетвер
202821 січняП’ятниця
202921 січняНеділя
Позначки:
Copy link