День зеленої кави

День зеленої кави

23 вересня відзначають День зеленої кави (Giornata del Caffe Verde). Цю подію відзначають в Італії і вона не про необсмажені кавові зерна, а скоріше про екологічні та прородохоронні ініціативи виробників кави. Зокрема, спрямовані на підтримку навколишнього середовища та скорочення викидів вуглецю, сприяння відновленню лісів у Танзанії, одній з країн походження кави.

Компанія Co.ind s.c., яка на сьогоднішній день є однією з найбільших італійських кавоварень і лідером у виробництві кави під власною торговою маркою, організувала 23 вересня 2009 року “День зеленої кави” – зустріч, відкриту для основних постачальників зеленої кави та супутніх послуг, щоб обмінятися думками про світ кави, а також презентувати нову структуру закупівель та руху зеленої кави.

Схожі події:
☕️ День кавового морозива
☕️ День народження кавомолки
☕️ Міжнародний день кави (День еспресо)
Підпишіться на наші канали у Viber чи Telegram і ми нагадаємо вам про всі актуальні свята та події на кожен день.

Ми ж споживачі й поціновувачі кавових напоїв, можемо зробити свій “зелений” внесок, відмоляючись від одноразового посуду, купуючи каву, підвищуючи свій рівень екологічної свідомості усіма способами: свідоме споживання будь-яких товарів та послуг, відмова вд пластику, сортування сміття тощо.

Власне, будь-яка кава спочатку є зеленою. Хай же її виготовлення і споживання буде максимально екологічним!

Зелена кава – це кавові зерна, які ще не були обсмажені. На відміну від коричневих кавових зерен, які знайомі більшості людей, зелені кавові зерна зберігають свій природний, блідо-зелений колір.

Зелені кавові зерна багаті на хлорогенові кислоти, які, як вважається, корисні для здоров’я. Деякі дослідження припускають, що хлорогенові кислоти можуть мати антиоксидантні властивості, сприяти схудненню та покращувати контроль рівня цукру в крові, хоча для підтвердження цих ефектів потрібні додаткові дослідження.

Зелені кавові зерна можна заварювати як звичайну каву, але смак буде зовсім іншим. Аромат м’якший і більш трав’яний, і йому бракує насичених, обсмажених ноток традиційної кави.

Процес обсмажування розвиває аромати, які ми асоціюємо з кавою, викликаючи складні хімічні зміни в зернах. Зелені кавові зерна можна обсмажувати в домашніх умовах до різних ступенів, що дозволяє отримати бажаний свій смак. Але це процес – для фанатів кави! )

Ароматної кави вам!

Коли будемо відзначати День зеленої кави?

РікДатаДень
202523 вересняВівторок
202623 вересняСереда
202723 вересняЧетвер
202823 вересняСубота
202923 вересняНеділя

Читайте нашу статтю: Цікаві факти про кофеїн

цікаві факти про кофеїн
Позначки:
Copy link