
День консервного ножа
День консервного ножа (Can Opener Day) або День відкривачки відзначають 24 серпня. Це день, присвячений вшануванню цього простого, але незамінного кухонного інструменту. Консервний ніж – дрібничка, відіграє важливу роль у нашому повсякденному житті, забезпечуючи легкий доступ до консервованих продуктів і сприяючи зручності в приготуванні їжі.
Винахід консервного ножа тісно пов’язаний з розвитком консервної справи. Процес консервування був розроблений на початку 19 століття як метод збереження продуктів харчування. Однак перші банки були виготовлені з товстого заліза, і їх було нелегко відкрити; часто для цього були потрібні молоток і зубило.
Перший простий консервний ніж – лезо, яке пробивало верхню частину банки, – був запатентований у США Езрою Уорнером у 1858 році. Знайома нам відкривачка, якою ми користуємося сьогодні, була винайдена лише у 1870 році Вільямом Лайменом.
Схожа подія:
🥫 День народження бляшанки
Підпишіться на наші канали у Viber чи Telegram і ми нагадаємо вам про всі актуальні свята та події на кожен день.